Nesreća na A1, vojni auto na krovu, dva vojnika ozlijeđena…

Na autocesti A1 u smjeru mora nešto nakon 16 sati dogodila se prometna nesreća. Nesreća se dogodila nakon čvora Otočac. Službeni automobil MORH-a se prevrnuo na krov.

Dva vojnika su ozlijeđena. Jedan je prebačen u ogulinsku bolnicu, a drugog je Hitna prevezla OB Gospić. Prva informacija govorila je da je jedan od vojnika teže ozlijeđen, no premda se službena kvalifikacija još ne zna, čini se da se ipak nasreću ne radi o ozbiljnim ozljedama ni kod jednog od dvojice vojnika.

Iz MORH-a su za Index potvrdili da je u nesreći sudjelovalo vojno vozilo.

“Službeno vozilo Oružanih snaga RH sudjelovalo je u prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 11. srpnja 2024. godine oko 15:50 na autocesti A1 Zagreb – Zadar, na dionici kod Ličkog Lešća.

Vojno vozilo bilo je na službenoj zadaći, a u vojnom vozilu nalazila su se dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Prema dosad dostupnim informacijama, vojno vozilo zapelo je za ogradu i okrenulo se na krov.

Pripadnik Oružanih snaga prevezen je u Opću bolnicu Gospić na obradu, a drugi pripadnik Oružanih snaga koji je sudjelovao u prometnoj nesreći prevezen je u Opću bolnicu Ogulin i, prema dosad dostupnim informacijama, riječ je o lakšim ozljedama.

Pripadnici Pukovnije vojne policije i MUP-a su na terenu, očevid u tijeku i utvrđuju se okolnosti događaja”, poručili su iz MORH-a.

Stvorila se kilometarska kolona. Dugačka je oko pet kilometara, no uglavnom je u pokretu.

Hrvatski autoklub javio je da je nesreća na 153. kilometru autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatić, između čvorova Otočac i Perušić u smjeru Dubrovnika, te da se vozi u koloni jednim trakom (uključujući i tunel Plasinu).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...