NEMA RADNIKA Liburnija zaposlila prvog vozača Filipinca! Šimunov: Zadovoljni smo, zaposlit ćemo ih još

Direktor Čistoće, Ivan John Krstičević, ovih je dana izjavio kako će se morati okrenuti stranoj radnoj snazi jer im stalno nedostaje radnika, no njegov kolega, direktor Liburnije Edvin Šimunov to je već učinio. Naime, ovoj gradskoj tvrtci nedostaje vozača, što je kronični problem zbog kojega ove djelatnike traže već godinama.

Šimunov kaže kako su stoga nedavno zaposlili vozača iz Filipina s kojim su jako zadovoljni te će ih zaposliti još nekoliko. Napominje kako su reakcije putnika na stranog vozača više nego dobre, a najvažnije im je da su putnici zadovoljni:

Radimo na tome još od Nove godine jer to je opsežan i zahtjevan posao koji iziskuje kvalitetnu selekciju kandidata. Prvi vozač iz Filpinama počeo je raditi ovih dana, zadovoljan je te imamo najave za još nekoliko vozača iz Filipina, što bi nam znatno olakšalo situaciju. I putnici su ga pohvalili, što nam je jako važno. Prošao je svu potrebnu poroceduru i ispunjava sve uvjete za obavljanje posla vozača autobusa, kazao nam je Šimunov.

Naime, svaka turistička sezona Liburniji donosi nove probleme zbog velikog broja gostiju u Zadru i okolici, no zasad uspijevaju pokriti sve linije:

Funkcioniramo otežano i bilo bi nam lakše da imamo još vozača, ali pokrivamo sve linije i nismo ih morali otkazivati, kao što su to morali učiniti u nekim drugim gradovima. Sada radimo na tome da privučemo još vozača, najavljuje Šimunov.

Situacija s vozačima dodatno nam je pojasnila voditeljica Kadrovske službe Liburnije, Marijana Bajlo, napominjući kako se sve redovne linije održavaju te sve ide po planu:

Održavamo i ljetne linije, a vozača uvijek manjka, ali je bitno da promet zbog toga ne pati, no zato vozači ne mogu ljeti uzimati godišnji odmor, kazala nam je gospođa Bajlo.

Zapošljavanje stranih radnika zasigurno će popraviti ovu situaciju, a Liburniji je najvažnije da su i građani zadovoljni njihovim novim vozačem iz Filipina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...