NEMA POMOĆI Vučetić: S ovim se proračunom više ništa ne može napraviti

Nakon zadnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj su sve proračunske točke većinom glasova vijećnika skinute s dnevnog reda, izvjesno je kako od proračuna Grada Zadra nema ništa, ali što je još gore – čak i da se sada izglasuje, on zapravo više nema nikakvog smisla.

Naime, nakon sezone bliži nam se kraj godine te više ne postoji osnove za donošenje proračuna, kako upozorava i predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić:

Dogodilo se upravo ono što sam najavljivao, a to je da DP-ov vijećnik Damir Biloglav neće podržati proračun zato što nije povjerovao u njihovu igru oko osnivanja Centra za mlade, a gradonačelnik Dukić je težište za donošenje novog proračuna stavio na Akciju mladih s kojima uopće nije komunicirao, nego je uvrstio njihove amandmane očekujući da će na taj način odgovornost za nedonošenje proračuna prebaciti na Akciju mladih. No, oni na to nisu nasjeli, stoga i dalje apeliram na gradonačelnika Dukića i njegovu stranku da pod hitno za vrijeme ljetnih praznika poradi na komunikacijskim vještinama. Jer, isključiv krivac za nedonošenje proračuna i nemogućnost dogovora oko proračuna je gradonačelnik Dukić, kaže Vučetić, napominjući kako proračun sada ne bi ni imao nikakvog smisla.

Da mi sada donesemo i tri proračuna s trostrukim iznosom u odnosu na ovaj kojeg Grad ima, oni se više ne mogu izvršiti. Razgovor o proračunu za ovu godinu ušao je u stanje uzaludnositi i nepotrebnosti te bi donošenje proračuna eventualno omogućilo isplate naknada, kao što su one za radne bilježnice, ali i to je moguće organizirati unutar nužnih troškova. S ovim se proračunom više ništa ne može napraviti, najesen ulazimo u zadnje proračunsko razdoblje i tu nitko, a ponajmanje Dukić, više ništa može napraviti, poručuje predsjednik Gradskog vijeća.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...