NEMA ODGOVORA GRADA Zadarski SDP još ne zna gdje će useliti, traže komercijalni prostor

Nakon što su dobili odluku suda o iseljenju iz stranačkih prostorija na Trgu 5 bunara, u SDP-u još uvijek ne znaju gdje će se useliti. Predsjednik zadarske organizacije, Daniel Radeta, kaže kako još uvijek nikakav odgovor od Grada nisu dobili te će morati potražiti neki komercijalni prostor.

Naime, SDP mora što prije iseliti iz zgrade na Trgu pet bunara koji su godinama koristili jer je odlukom suda prešao u ruke države. Radeta kaže kako će sada pažljivo pratiti kome će biti dodijeljeno njihovo bivše sjedište, no najprije moraju gledati neke prostore u koje moraju useliti. No, to praktički znači da bi najam morali plaćati sve dok im Grad ne nađe nešto adekvatno:

Imamo pravo na prostor Grada s obzirom da smo parlamentarna stranka, ali paralelno s tim tražimo i neki komercijalni prostor te bi jedna od ove dvije opcije uskoro trebala biti realizirana. Čekamo stoga da nam Grad što prije riješi prostor te smo sada još uvijek  na Trgu 5 bunara. No, i to ćemo riješiti, stranka zasigurno neće ostati bez svoje adrese i broja, kaže Radeta.

U Gradu Zadru o ovome su nam pojasnili kako je Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom 24. lipnja zaprimio zahtjev SDP-a za dodjelom poslovnog prostora u zakup. Međutim, napominju da Grad Zadar za dodjelu poslovnog prostora političkim strankama ima obvezu raspisati javni natječaj.

SDP je u zahtjevu naveo i opisao kakav im prostor treba, a Grad Zadar je u postupku rješavanja predmetnog zahtjeva na način da prije samog raspisivanja javnog natječaja osigura adekvatan prostor koji bi ispunjavao uvjete iz podnesenog zahtjeva, naveli su u gradskoj upravi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...