NEDOSTATAK RADNIKA Krnčević: I Nasadi će morati zapošljavati strance, ali ne na ukopima

Nekoliko je gradskih komunalnih tvrtki već najavilo zapošljavanje stranaca kao jedino rješenje u situaciji sve većeg nedostatka kadra. I direktor Liburnije, Edvin Šimunov, kazao nam je kako su nedavno zaposlili vozača iz Filipina s kojim su jako zadovoljni te će ih zaposliti još nekoliko, napominjući kako su reakcije putnika na stranog vozača više nego dobre, a najvažnije im je da su putnici zadovoljni.

I u Čistoći su najavili kako će se morati okrenuti stranoj radnoj snazi s obzirom da im stalno nedostaje radnika, a isti podatak doznajemo i u Nasadima. Naime, direktor Josip Krnčević kaže kako će se i oni morati okrenuti stranoj radnoj snazi, no to nikako neće moći na radnom mjestu grobara, već isključivo vrtlara:

Što se tiče vrtlarskih poslova, tu nema nikakvih problema za zapošljavanje stranih radnika, ali pogrebnika zasad ne i niti ne razmišljamo o takvoj opciji. Srećom, trenutno imamo dovoljno radnika na mjestu ukopnika i pogrebnika. Nije, dakle, isključeno da ćemo uzimati strane radnike jer riječ je o trendu kojega očito ni mi nećemo moći izbjeći zbog nedostatka domaće radne snage, kaže direktor Nasada.

Naime, u javosti se već mogu čuti primjedbe kako nitko ne bi volio da im preminulog člana obitelji ukapaju Filipinci ili Nepalci, ali nastavi li se ovakav nedostatak radne snage, možda je i to situacija koja se neće moći izbjeći. U Nasadima odgovorno brinu o dostojanstvu ispraćaja pokojnika te Krnčević kaže kako paze da njihovi djelatnici ukope obavljaju pedantno i s puno pažnje, kako to rade svih ovih godina.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...