NASTAVAK TEŠKE SITUACIJE Sestra u staračkom domu: Naši korisnici ne idu na preglede jer nam u Sanitetu kažu da nema prijevoza!

Otkako smo jutros objavili priču o onkološkim pacijentima koji nemaju sanitetski prijevoz na zračenje u Split ili do zadarske bolnice, telefoni naše redakcije ne prestaju zvoniti. Čitatelji nam iznose svoje teške situacije vezano za nedostatak sanitetskog prijevoza zbog kojega čak ostaju bez pregleda zakazanih mjesecima prije.

No, najžalosniji je bio poziv medicinske sestre jednog privatnog saračkog doma (podaci poznati redakciji) koja je rekla kako njihovi korisnici ne mogu na preglede u bolnicu jer – nemaju sanitetskog prijevoza:

U petak sam išla naručiti sanitetski prijevoz za čovjeka koji je imao opsežnu abdominalnu operaciju i u ponedjeljak je trebao biti u bolnici na vađenju šavova. Međutim, kolegica na Prijavno-dojavnoj jedinici Saniteta kaže mi: “Nemamo sanitetske prijevoze i od ponedjeljka ne vozimo ništa osim dijaliza i onkoloških pacijenata te dnevne hematološke bolnice”. Rekla mi je da im je dopis poslala ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu, na što sam je pitala: “Je li vi kolegice mene zezate?”. Ljudi su nam ostali bez pregleda zakazanih mjesecima ranije, imamo ženu koja je pregled imala zakazan gotovo godinu dana ranije i nije ga uspjela napraviti jer je imala kancerogenih promjena, kaže ova medicinska sestra, ističući kako svi medicinski djelatnici znaju za dopis ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu, Ivane Šimić.

Kolegica na Prijavno-dojavnoj jedinici Saniteta pročitala mi je taj dopis i kaže mi kako ne može zaprimiti zahjev za prijevozom iz doma jer da od ponedjeljka ne voze ništa, da im je ravnateljica poslala dopis s njenim potpisom, upozorava na teško stanje ova medicinska sestra u staračkom domu.

Šokirana sam ovim što se događa, jer su zbog nedostatka prijevoza našim štićenicima otkazani dogovoreni pregledi, a ravnateljica Zavoda daje izjavu da joj uputite mail i da će ona vidjeti. To je sramota jer dopis stoji tamo zalijepljen na Prijavno-dojavnoj jedinici! Poručite joj da kako ne zna o čemu se radi ako joj taj dopis od prošlog petka stoji tamo, a u njemu piše da nema prijevoza za nikoga, osim hemodijaliza, onkoloških pacijenata i dnevne hematološke bolnice. Znači, nema prijevoza za Odjel kirurgije, previjanja i ništa drugo! – kazala nam je ogorčeno medicinska sestra doma za starije u Zadru.

I nakon ove dojave, opet smo poslali upit ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu, Ivani Šimić, iako nam nije odgovorila ni na jučerašnji upit. Čim odgovor dođe, odmah ćemo ga objaviti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...