NAKON PORAZA; Josip Sesar: “Ne treba tražiti alibije!”

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je u drugoj utakmici Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Pireju od Novog Zelanda 86-90. Na taj način propuštena je prilika za potvrdu prvog mjesta u skupini A te se mora čekati ishod utakmice Slovenija – Novi Zeland koja je na rasporedu danas od 16:30 sati.

Plasman u polufinale je osiguran, no još se ne zna s koje pozicije će Hrvatska dalje.

Za prvo mjesto u skupini Hrvatskoj treba pobjeda Slovenije do 28 razlike, dok će u slučaju pobjede Novog Zelanda ili pobjede Slovenije s više od 28 razlike Hrvatska biti druga, piše hks-cbf.hr.

– Ne treba tražiti alibije, međutim danas nismo imali energiju kakvu smo imali jučer, obzirom da je ovo druga utakmica u 16 sati. Bili smo cijelo vrijeme tu negdje, pokušavali smo, momci su se stvarno trudili, no imali smo problema s  njihovim ranim napadima i brzim dotrčavanjima, s igrom 2 na 2 i skupljanjem naše obrane. A i pogađali su sve, imali su šut za 3 poena preko 40%. Na kraju je bilo i par loših reakcija u napadu, nekoliko puta lopta nije došla do Ivice, a i kad je dobio loptu, presjekli su to s dobrim udvajanjem. Zapravo možemo reći da za nas turnir tek počinje, u subotu je polufinale i nadam se da nam ova utakmica neće napraviti štetu u vidu rezultata, no za to još trebamo sačekati susret Novog Zelanda i Slovenije i vidjeti tko nas očekuje u polufinalu.

U drugoj skupini najvjerojatnije u polufinale idu Grčka i Dominikanska Republika. Imate li favorita?

– Nemam favorita. Računica je da Slovenija mora dobiti s više od 11 razlike da bi išla u polufinale, a s 29 i više da bi bili prvi u grupi. No, tim se ne treba baviti, mi imamo svoj put. Sutra ćemo se odmoriti, navečer ćemo već znati na koga idemo i pripremati utakmicu. Dva dana regeneracije će nam dobro doći, sutra ćemo imati slobodan dan, radit ćemo samo analizu današnjeg susreta i ukazati na stvari koje je trebalo drugačije raditi. Dan iza radimo pripremu za polufinale, kazao je Sesar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...