NAKON FIJASKA PRORAČUNA Vijećnica Adela Frank pokreće humanitarnu akciju za udrugu Svjetlo: Obratila sam se i Tankerskoj

Zadarska Udruga za osobe s intekektualnim poteškoćama Svjetlo našla se u nezavidnoj situaciji nakon što su od Grada dobili prostor u koji njihovi teško pokretni ili nepokretni članovi ne mogu ući bez lift rampe. Blokada proračuna potopila je sve njihove nade da bi rampa bila financirana iz gradskog proračuna, zbog čega nezavisna vijećnica Adela Frank pokreće – humanitarnu akciju.

Naime, pojašnjavajući uoči sjednice Gradskog vijeća zašto će podići ruku za proračun, Frank nam je kazala kako se svim snagama bori da Udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama Svjetlo dobije lift rampu. No, njena kupnja i ugradnja koštaju 23.000 eura, a bez pomoći Grada ili donatora sami je ne mogu financirati.

Ne mogu više gledati situaciju u kojoj se našla Udruga. Otkako su mi se obratili, stalno sam uz njih i došla sam i do HDZ-ovaca koji su ih smjestili u ovaj prostor kao privremeno rješenje i poslije zanemarili. Idem s ovim do kraja jer čega se uhvatim s tim idem do kraja. Nije mi bitno ničije mišljenje i svim snagama idem naprijed. Svjetlo i ostale udruge ovise o proračunu, za razliku od, primjerice, sportskih udruga koje mogu dobiti sponzorstva i donacije, kazala je tada Frank.

Od proračuna, međutim, do daljnjeg nema ništa, pa se vijećnica sada okreće drugoj vrsti pomoći jer, kako napominje, nikako ne želi odustati.

Razočarana sa situacijom na Gradskom vijeću, stoga se treba reorganizirati i drugim putevima doći do rampe. Ideja mi je organizirati humanitarne akcije kako bi se skupila sredstva za koja treba naći dobre donatore koji bi pomogli jer više nema vremena. Grad ne može pomoći jer proračuna nema i ruke su im vezane, tako su rekli. U jednu je ruku to i realno, iako samo oni znaju kakve su im mogućnosti, osobito stoga što je Grad dužan osposobiti prostor i apsurdno je bježati od odgovornosti. Ako gradonačelnik ima kontakte mogućih donatora, neka ih uputi i ići ćemo u prikupljanje sredstava, kaže vijećnica.

Ističe kako se već obratila Tankerskoj povidbi, a namjerava i Cromarisu i još nekim velikim zadarskim tvrtkama za koje smatra da bi im ova akcija predstavljala i dobar PR:

Poslala sam upit Tankerskoj još prošlog tjedna, no odgovor još nisam dobila, ali očekujem ga. Što više bude uključenih u ovaj projekt, to ćemo prije skupiti sredstva, zaključuje nezavisna gradska vijećnica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...