NADAREVIĆU, GDJE SU SPONZORI? Bože Miličević: “On mora biti glavni u Klubu, a ne trener, znao je gdje dolazi!”

Bože Miličević (77), bio je tajnik KK Zadra u razdoblju od 1971. do 1989. godine, nakon čega je otišao u Cibonu – gdje je na mjestu direktora proveo dvadeset godina.

Miličeviću ne ide u glavu činjenica – kako direktor KK Zadar Edi Nadarević – nije u stanju pronaći ni jednog sponzora te da ga nije briga za predstečajnu nagodbu.

U KK Zadar već dugo nedostaje ozbiljan menadžment – odnosno, glavna osoba u Klubu koja bi vodila sve poslove. Trenutna situacija u KK Zadar nije slučajna. Gospodina Edija Nadarevića ne poznajem, ali menadžeri se rađaju, njih ne možeš naučiti ako ne znaju. Taj gospodin koji je došao – mora biti glavni u Klubu, nikako trener! Mora garantirati proračun – barem dva do tri milijuna eura godišnje. Pare su uvijek na cesti, samo ih treba znati uzeti, osvrnuo se i na rad direktora Kluba Edija Nadarevića:

Ne bih htio griješiti dušu, jer čovjeka ne poznajem – ako Nadarević nije u stanju riješiti ovo o čemu pričam, u tom slučaju je zalutao i nije trebao dolaziti u KK Zadar. Ne samo on, već i svi prije njega. Klub se nalazi u predstečajnoj nagodbi – da je to sramota. Ako je Nadarević rekao da ga predstečajna nagodba ne zanima – to onda nema veze s pameti! Znao je gdje dolazi. Onaj tko je radio u socijalističkoj firmi kao što je – Carina, gdje ne moraš zaraditi svoju plaću – teško će se prilagoditi na izazove gdje treba zaraditi za sebe, cijelu Radnu zajednicu – plus još barem za 50 posto prihoda Kluba. U KK Zadar mora doći ozbiljan menadžer, odnosno direktor, koji se ne boji ničega – da mu posao bude izazov i da juriša, prokomentirao je nezadovoljstvo trenera Danijela Jusupa – klupskim proračunom od 610 tisuća eura:

– Cijenim Jusupa koji je najtrofejniji trener Zadra, ali da sam ja u Kubu – on se ne bi smio petljati u poslovnost i iznose Kluba. Dobio bi gospodin zadatak – da napravi to i to. Hoće – nećeš? Doviđenja, doći će drugi! Ne može trener voditi Klub. Trener je zadužen za igrače i parket. Pitam se što je s juniorima? Trebamo dva ekstra stranca, a ne ove – potrčke. I nakon dvije do tri godine imat ćemo svoje košarkaše – koji će se razviti u igrače. ‘Non-stop’ se u KK Zadar gase požari, za kraj je poručio:

– Da sam direktor Kluba za dvije godine bi igrali u Europi – jer nema jačeg brenda u Hrvatskoj od KK Zadar, zaključuje Miličević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...