Na Ultri privedene 152 osobe, naplaćeno 52 tisuće eura kazni

Splitska policija izvijestila je kako je prošla druga noć Ultre. Kažu kako nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji kojima bi bila ugrožena sigurnost posjetitelja.

“Prije, za vrijeme i nakon drugog dana javnog okupljanja „Ultra Europe 2024“, održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježeni značajnija narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, nije bilo ozlijeđenih osoba, niti oštećenja imovine, piše Index.hr.

Privedeno je 125 osoba ( 41 hrvatskih i 84 strana državljana) većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom druge večeri naplaćeno je oko 52.000,00 € novčanih kazni.

Nad dvije osobe provedeno je istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, priopćila je splitska policija.

Zaustavljena serija krađe lančića, uhićeni strani državljani

“Tijekom večeri na štetu posjetitelja zabilježili smo krađe lančića na način da su počinitelji prskali sprej s nadražujućom tvari. Brzom reakcijom identificirane su tri osobe, strani državljani Italije kako mogući počinitelji.

Uhićeni su i dovedeni u službene prostorije. Kod osoba je pronađen i jedan dio otuđenog nakita. Nakon pronalaska i uhićenja ovih osoba nismo više bilježili  prijave aktiviranja spreja s nadražujućom tvari kao ni prijava krađa. Do 06 sati prijavljeno nam je 13 imovinskih kaznenih djela od čega 12 krađa/trganja lančića.

Još jednom podsjećamo na savjet posjetiteljima koje smo poslali uoči javnog okupljanja da na javno okupljanje ne nose zlatne lančiće,  nakit i dragocjenosti”, izvijestila je policija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...