MATE KALAJŽIĆ: “Moj rođak je Ivan Perišić, znam da navijači KK Zadar uvijek žele naslove!”

Mate Kalajžić (26 god, 190 cm), rođeni Omišanin – kao što je poznato, iz KK Split prešao je u redove KK Zadar.

Svoj košarkaški put počeo je u KK Omiš – kod trenera Miće Vojnovića. Dolazi iz sportske obitelji – u kojoj su košarku igrali i njegov otac i sestra. Malo tko zna kako je Matin rođak – proslavljeni hrvatski nogometaš Ivan Perišić.

Moja zaručnica je iz Nina i već šest godina smo skupa, oduvijek je željela da igram za KK Zadar – kako ne bi uvijek morali biti na relaciji Split-Zadar. Otac Ivana Perišića i moj otac Ivica skupa su igrali košarku u KK Omiš, a Ivan mi je i rođak. Otac je bio i trener Omiša još dok sam imao šest godina, a petnaestak godina trenirao je ŽKK Studenac Omiš. Sestra Karla – također je igrala košarku, jednu sezonu nosila je i dres Zadra, govori na početku Mate i nastavlja:

– Uskoro bi trebali krenuti s pripremama. Trener Danijel Jusup me iznenadio i odmah nazvao nakon završetka finala prvenstva Hrvatske. Bilo mi je iznimno drago i sve smo dogovorili u roku od sedam dana, još malo je ostalo do početka priprema, Kalajžić se ne plaši zahtjevnog trčanja po paklenoj vrućini:

– Svi pričaju o tom trčanju, ali to mi ne predstavlja problem jer sam u Splitu kroz deset godina prošao jako dobre kondicijske pripreme. Posljednjih dvadesetak dana – treniram po programu kojeg smo dobili od kondicijskog trenera, istaknuo je kako je došao u ‘grad košarke’ zbog napretka u karijeri:

KK Zadar je pobjednički klub. Trener nam je rekao da u sezonu moramo ući mirne glave te da ne smijemo ‘poletjeti’ – već moramo ostati čvrsto s ‘obje noge na zemlji’. U Zadar sam došao kako bih napredovao u karijeri. Sviđa mi se način na koji je Jusup sve košarkaše, koji su igrali u Zadru posljednje dvije-tri sezone – isprofilirao u dobre igrače, nije se usudio reći ništa o novoj sezoni:

– Ne bih još ništa govorio – kad se još ne zna tko će ostati, a tko doći. Znam da navijači Zadra uvijek od nas žele pobjede i naslove, a mi ćemo dati sve od sebe kako bi to i ostvarili, nije zaboravio pohvaliti navijače Zadra:

– Sviđa mi se kultura zadarskog navijanja i tradicija dolaska na utakmice. Volim igrati u takvom ambijentu. Jedva čekam da sezona krene, uzbuđen sam što ću iza sebe imati publiku – koja igračima daje dimenziju više, ali i energiju, zaključio je Kalajžić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...