LEWIS HAMILTON: “Mercedes bi na idućim utrkama mogao biti još jači!”

Lewis Hamilton oduševljen je Mercedesovim preokretom u formi koji im je donio dvije uzastopne pobjede i vjeruje da bi nakon nadogradnji koje će stići na idućim utrkama mogli biti još jači i stalno se boriti za postolja i pobjede.

Nakon još jednoga razočaravajućega početka sezone u kojem je Mercedes izgledao kao četvrta momčad prvenstva, serija poboljšanja od VN Monaka učinila je F1 W15 konkurentnim za postolja, a nakon sudara Verstappena i Norrisa u Austriji Russell je uspio ostvariti prvu pobjedu u sezoni.

Stvari su postale još bolje na Silverstoneu gdje su Russell i Hamilton u hladnim uvjetima zauzeli prvi startni red, a u utrci je Hamilton ostvario prvu pobjedu od 2021. zahvaljujući impresivnoj brzini.

“Kada smo započeli sezonu imali smo bolid u kojem nismo bili ni blizu Red Bulla, na primjer, ni blizu izgleda da ćemo ikada pobijediti tijekom godine,” rekao je Hamilton.

“Činjenica da smo se stvarno svi držali zajedno, svi su napravili tako sjajan posao da dovedu bolid na mjesto gdje se osjećamo puno ugodnije, puno drukčije u odnosu na temelje od prošle godine.”

“Još je dug, dug put pred nama. Bolid ni u kom slučaju nije trenutno najbrži.”

“Mislim da smo super blizu i nadam se da ćemo sa sljedećom nadogradnjom možda biti u još jačoj poziciji da se stvarno, stvarno borimo u prvom redu i to konstantnije.”

“Georgeova pobjeda prošlog tjedna bila je nevjerojatna, ali nije bila ostvarena čistom brzinom. Mislim da je ovaj vikend bio prvi put da smo to učinili čistom brzinom, kvalificirajući se u prvom redu i nakon toga, u toj prvoj dionici, obojica smo pobjegli od svih ostalih.”

“Onda, u konačnici, mislim da s današnjim uvjetima vozač može napraviti malu razliku.”

“Napravili smo neke male promjene koje su imale veliki utjecaj”, rekao je Russell.

“Od početka ove godine smo znali da je osnova ovoga bolida znatno bolja od onoga što smo imali prethodnih godina.”

“Ali prošle smo godine prešli s ‘bolida s preupravljanjem’, a ove godine na ‘bolid s podupravljanjem’. A sada smo upravo pronašli zlatnu sredinu.”

“Kad imate balans na dobrom mjestu, temperature guma su u pravom rasponu, a vrijeme kruga je stvarno pozitivno. To nije bila bitna promjena, ali je napravila veliku razliku u vremenu po krugu.”

Hamilton se složio da je momčad napravila ‘ogromnu razliku’ u performansama svoga bolida u nedavnim utrkama, piše sportklub.n1info.hr.

“Jednostavno je svugdje bolje”, rekao je Hamilton.

“U Bahrainu, na primjer, bolid je bio užasan i… postigli smo napredak u smislu finoga podešavanja bolida kako bismo optimizirali aero paket.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...