KK ZADAR Enio Meštrović: “Jusup traži sigurnost. Veći proračun? Moraju se naći sponzori, a ne tražiti novac od Grada Zadra!”

Nezavisni gradski vijećnik Enio Meštrović prokomentirao je novonastalu situaciju u KK Zadar – gdje trener Danijel Jusup od klupskog Nadzornog odbora traži ugovor za sezonu 2025./26., kako bi imao mir u slaganju nove momčadi- iako ima važeći ugovor za sezonu 2024./25.

Jusup je otišao toliko daleko – da je zaprijetio i odlaskom iz Kluba…

Jusup je svojim radom u posljednje dvije godine zaslužio apsolutno povjerenje Nadzornog odbora i Grada Zadra. Puno važnija stvar jest što KK Zadar ne ispunjava uvjete koje je potpisao u Ugovoru s Gradom – gdje se Grad Zadar obvezuje biti jamac za sigurnu isplatu u iznosu od milijun eura godišnje. Najveći problem jest što se već sada otišlo izvan tih okvira jer Klub ne izvršava obaveze iz Ugovora. Takvo poslovanje je neodrživo i može opet dovesti do novih dubioza – koje smo uspjeli premostiti kroz zadnje dvije godine, proračun za prvu momčad iznosi 610 tisuća eura neto, ali Jusup je očekivao barem 30 posto veći novac:

Može i veći proračun i veće plaće, ali da se za to nađu sponzori i da se ne traži novac od Grada Zadra, pa da se ode u minus te da to opet Grad mora sanirati. Grad Zadar se obavezao kroz sljedeće tri godine dati milijun eura godišnje – i to je jedna velika sigurnost za Klub, ali dalje je sve na sposobnosti Uprave KK Zadar, osvrnuo se i na ugovor za sezonu 2025./26. – koji traži Jusup:

– Jusup traži sigurnost za sebe i mir u radu, sve bi bilo u redu da Klub posluje u okviru svog proračuna, zaključuje Meštrović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...