KALVARIJA DUGA 15 GODINA Zdravko Pevec dobio spor protiv švedskog Volva i proslavio otvaranjem firme u Zadru

Na fešti u zadarskom kvartu Ploče bio je i jedan poznati gost – hrvatski poduzetnik Zdravko Pevec sa suprugom Višnjom. Rođeni Bjelovarčanin oduvijek je volio Zadar i rado u njega navraćao, a informaciju koju je ovih dana dobio o pobjedi nad švedskim gigantim Volvom bila je pravi razlog za slavlje na fešti na Pločama uz legendarnog Đanija Maršana.

Naime, Zdravko Pevec prošao je pravu kalvariju sudeći se punih 15 godina s moćnom švedskom tvrtkom Volvo Göteborg, koja mu je još 2015. uzela firmu koju je godinam gradio i u njoj zaposlio čak 4.000 radnika. Ovaj kamionski gigant, kako ga Šveđani zovu, nakon pravomoćne presude, stoga mu mora vratiti sve ovršeno, uključujući i njegovu rodnu kuću i ostalu djedovinu te vinograde i pašnjake. Međutim, u ovih 15 godina i sudski su troškovi dosegli ogromnu svotu, ali  koje će također morati podmiriti Volvo.

Pevec je svojedobno za medije izjavio kako su mu Šveđani oteli firmu vrijednu četiri milijarde eura te kako je dugo čekao pravdu i rehabilitaciju svoje obitelji. U Zadru je tako otvorio već treću trgovinu jer je Zadar iznimno važan za njegov gospodarski uzlet od samih početaka.

Nakon pravomoćne presude, Pevex mu je morao vratiti poslovne prostore i u našem gradu s obzirom da ih do okončanja sudskog postupka nije smio koristiti. A kako je Državni zavod za intelektualno vlasništvo donio odluku kojom Pevec može vratiti svoje staro ime, Zadrani će u ovoj staroj-novoj trgovini opet moći kupiti kosilice i sav ostali alat koji su tradicionalno kod njega kupovali.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...