JUTRO PRIPOVIJEDANJA U Udruzi slijepih Zadarske županije: “Priče su nevjerojatan lijek, liječe dušu i zacjeljuju svaku ranu!”

U Udruzi slijepih Zadarske županije, danas, 8. srpnja  u 10 sati gostovale su majstorice pripovijedanja: Andreja Krenek i Nina Dokoza uz domaćicu Mirjanu Mrkelu.

Naša novinarka Aleksandra Čeliković imala je priliku razgovarati s gošćama koje će pripovijedati korisnicima ove Udruge; ukratko su nam se predstavile:

Moje ime je Andreja Krenek, dolazim iz Velike Gorice. Čast mi je što mogu pripovijedati u Udruzi slijepih i slabovidnih Zadarske županije. A priče, priče su doista lijek!, kazala je Krenek s osmijehom na licu te zaključila kako joj je ovaj događaj upotpunio godišnji odmor!

I druga gošća-pripovjedačica, Nina Dokoza – učiteljica osnovne škole Šime Budinića u Zadru, podijelila je svoj dojam:

Nekako je u biti mog posla i mojoj duši da pripovijedam jer to silno volim, i ovo što je Andrea rekla, to moram potpisati – da su uistinu priče nevjerojatan lijek; liječe dušu i zacjeljuju svaku ranu. Upravo iz tog razloga sam ovdje i silno sam uzbuđena!, iznijela nam je Dokoza.

Spomenuli ste pripovijedanje, spomenuli ste i dječicu… I onim najmanjima i onim potrebitima, svima nam je potrebna priča. Priče su nam pričale majke i bake, još u djetinjistvu, kolika je važnost da i mi nastavimo taj lanac?, upitala je naša novinarka.

Podvukla bih da je važno pripovijedati i odraslima. Nevjerojatno je kako i roditelji, odrasli, ostanu zatačeni pričama i s koliko pažnje slušaju te priče i koliko im duši to fali. Kako se ono kaže? Svi smo mi bića satkana od priča. Upravo iz tog razloga svatko od nas treba priču! Nekad su se priče pričale oko ognjišta, danas se priče pripovijedaju svugdje: na ulici, u kafiću, ma gdje god se nađemo! I to nosi posebnu draž koju mogu procijeniti oni koji priču slušaju, koje je priča dodirnula i koji su priču ponijeli sa sobom., zaključile su gošće.

Kao uvod prije samog pripovijedanja, predstavila nam se i domaćica Mirjana Mrkela:

Dugogodišnja sam članica Udruge slijepih. Oslijepila sam za života, ali to me nije spriječilo da se bavim nekim zanimljivim stvarima, poput književnosti. Puno čitam i pišem te nastojim već dvije godine približiti kulturne sadržaje korisnicima u Udruzi slijepih Zadarske županije. Imamo svakog mjeseca neko kulturnu događanje, koje sam nazvala “Kulturno popodne u Udruzi slijepih”. Iz svijeta kulture bili su nam glumci, pisci, pjevači… Neformalna druženja i ugodni razgovori su nam uvijek dragi jer jako volimo pričati i jedva čekamo da nam netko dođe u goste!, poručila je Mrkela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...