JESTE LI ZNALI? Dječji vrtić Ljubičica iz Jasenica među najljepšim je u RH!

Možda Vam su promaknuli informacija i taj podatak, ali vrijedno je notirati po tko zna koliko puta. I neka…

Nakon osam dana glasanja i preko 21 tisuću lajkova samo na FB stranici Gradonačelnik.hr, završen je nedavno 4. Izbor za najljepši i najbolji vrtić u Hrvatskoj kojeg je portal i ove godine organizirao u suradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje RH. Izbor su, kako su naveli,  proveli na dvije platforme – Najljepši vrtić birao se na Facebooku i tu su o pobjedniku svojim lajkovima odlučili FB korisnici, a pobjednike izbora za Najbolji vrtić, temeljem posebnih prijava i kriterija, izabrao je stručni žiri Izbora. U FB izboru najljepšeg vrtića  sudjelovalo je 40 vrtića iz 41 gradova i općina iz čitave Hrvatske, a slike vrtića kroz ovaj su izbor postigle ukupni doseg od preko 730 tisuća FB korisnika!

Kao apsolutni pobjednik – najjači po broju lajkova u ukupnoj konkurenciji, pobjednik u kategoriji općina i hit od prvog se dana nametnuo DV Ribica iz Općine Podbablje pored Imotskog, koji je po broju lajkova dominirao kroz čitav izbor s izuzetkom posljednja dva dana kada mu je ozbiljno priprijetio i u vodstvo prešao DV Maslačak -Garešnica. No, fanovi vrtića iz Podbablja u posljednjim su satima izbora ubacili u 5. brzinu, dostigli vrtić iz Garešnice i DV-u Ribica osigurali uvjerljivu pobjedu sa osvojenih – 3.033 lajkova samo na stranici portala organizatora. Ukupno, računajući i lajkove na svim dijeljenim objavama, DV Ribica je osvojio preko 5.700 lajkova, a kroz ovaj izbor ga je vidjelo preko 34 tisuće FB korisnika.

A visoku poziciju u Top 10 najljepših – kao 9.- zauzeo je i jedan vrtić iz Zadarske županije- DV Ljubičica iz Jasenica! Dječji vrtić Ljubičica je ustanova za rani odgoj i obrazovanje osnovana 2021. godine  koja djeluje na području Općine Jasenice, u vrtiću se ostvaruju redoviti programi njege, odgoja i obrazovanja, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi o djeci predškolske dobi koji su prilagođeni razvojnim potrebama djece i njihovim mogućnostima i sposobnostima, kao i program predškole, a mogu se ostvarivati i drugi programi u skladu s potrebama djece i zahtjevima roditelja.

Organizacija i djelovanje predškolske ustanove temelji se na Zakonu o predškolskom odgoju i naobrazbi i Programskom usmjerenju odgoja i obrazovanja predškolske djece koju čine ideje humanizma, spoznaje o specifičnim osobinama i zakonitostima razvoja djeteta.

Osnovna uloga i cilj predškolskog odgoja jest da pridonosi cjelovitom razvoju osobnosti djeteta i kvaliteti njegovog života, koju ostvarujemo osiguravanjem uvjeta za zadovoljavanje dječjih potreba i oživotvorenje dječjih prava u vrtiću, istaknuli su na web stranici vrtića.

DV Ljubičica svojom misijom naglašava prvenstveno učiniti djetinjstvo djeci ljepšim i veselijim. S mnogo pažnje i ljubavi, uvažavanja, poštujući sva njihova prava, njegovati i poticati svestrani razvoj i pripremati ih za život, dok svojom vizijom drže kroz partnerski odnos s roditeljima i lokalnom zajednicom, postati vrtić kao mjesto rasta i razvoja djece, mjesto u kojem dijete može biti sretno i pripremiti se za sretan život, pri čemu imaju i glavni cilj – udovoljavanje razvojnim potrebama djece koja prolaze kroz vrtić, i napominju nam:

-Želimo zajedno s djecom nastaviti razvijati njihov iskreni pristup i ljubav, te ući u njihov „dječji svijet“ jer vjerujemo da od djece možemo puno naučiti i ponovno otkriti kako bismo bili kreativniji, uspješniji, bolji…- tvrde iz DV Ljubičica. Organizacija rada Dječjeg vrtića „Ljubičica“ prilagođena je mještanima općine Jasenice, uz ove bitne zadaće: 1. Otvorenost za potrebe okoline, 2. Otvorenost prema roditeljima, 3. Programi odgoja i obrazovanja predškolske djece, kažu iz vrtića u kojemu imaju redovni 10-satni program za djecu vrtićke dobi i kraći program predškole (dnevno 2,5 sata).

Dječji vrtić Ljubičica obavljaju svoju djelatnost na temelju Godišnjeg plana i programa rada koji se donosi početkom svake pedagoške godine, ustanova trenutno broji 56 djece raspoređenih u tri skupine, a na realizaciji odgojno obrazovnog dijela programa u vrtiću zaposleno je 12 djelatnik (c)a. Odgojno obrazovni rad Dječjeg vrtića provodi 6 odgojiteljica i stručni tim vrtića…

I ovogodišnji izbor najljepšeg i najboljeg vrtića održan je, inače, uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje koji su prepoznali želju i cilj portala Gradonačelnik.hr– dodatno promicanje i poticanje stručnosti, zalaganja i angažmana vrtića i njihove proaktivnosti u podizanju odgojnih standarda i sadržaja koje nude svojoj djeci, ali i roditeljima te samim tim i poticanje pozitivne konkurencije u smislu daljnjeg podizanja standarda i kvalitete usluge zbog čega su se uključili u projekt portala.

U suradnji s Ministarstvom i Agencijom izradili su kriterije temeljem kojih su njihovi predstavnici – Sonja Fureš iz Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja, Inga Seme Stojnović, viša savjetnica za ravnatelje u predškolskim ustanovama u Agenciji za odgoj i obrazovanje te Ivan Todorić ispred projekta ocijenili i izabrali pobjednike među 22 vrtića koji su se prijavili u ovoj kategoriji. Najveći broj bodova, najbolju ocjenu žirija i titulu najboljeg vrtića u kategoriji gradova svojim standardima i uvjetima koje omogućavaju djeci zaslužio je DV Girice iz Cresa, u kategoriji općina i ove je godine pobijedio i prošlogodišnju titulu najboljeg obranio DV Maslačak iz Općine Primorski Dolac…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...