HSP UPOZORAVA Na kapiji pravoslavne crkve u Karinu ugravirana četiri ćirilična slova “C”

Zadarski HSP na svojoj je Facebook stranici objavio sliku kapije pravoslavne crkve u Karinu koju su im, kako nam je kazao predsjednik Županijskog odbora stranke Mate Lukić, poslali uznemireni mještani.

Naime, po njima su četiri ćirilična slova “C”, iako stilizirana, jasan simbol srpske krilatice “Samo sloga Srbina spašava”, pod kojom su se Srbi borili protiv Hrvata u Domovinskm ratu, zbog čega mještani smatraju kako je riječ o provokaciji:

Epski je skandal jučer bio jer je gradonačelnik Dubrovnika pozdravio ljude starim hrvatskim pozdravom. Nema tko nije reagirao. Od lijevih medija do udruga, stranaka i ostaloga građanstva koje prezire cijeli svijet kada vide da im na osobnoj karti piše da žive u državi Hrvatskoj. Kako se usudio koristiti pozdrav HOS-HSP-a u Hrvatskoj? Pozdrav pod kojim je 829 najboljih sinova dalo živote za RH, navodi zadarski HSP na svojim stranicama.

Predsjednik Županijskog odbora, Mate Lukić, ističe kako je žalosno da je ovako nešto u Hrvatskoj postalo sasvim normalno i da Hrvati u svojoj zemlji moraju trpjeti ovakve provokacije:

Obnovljeni ulaz u pravoslavnu crkvu u Karinu nije provokacija. Ovo nije skandal. Ovo je sasvim normalno. Vrhunac svega je što vi ovo plaćate kao porezni obveznici, poručuje čelnik HSP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...