GIMNAZIJA VLADIMIRA NAZORA ZADAR Sudjeluje već drugu godinu na Pilot projektu Oxford Reading Cluba!

Već drugu godinu zaredom Gimnazija Vladimira Nazora sudjeluje u Pilot projektu Oxford Reading Cluba u kojem su se i ove godine redovito održavale veće radionice u knjižnici, kao i manje unutar razreda na tjednoj bazi, kako su naveli na svojoj Facebook stranici.
U samom projektu sudjelovali su učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda sa svojim mentoricama (Ina Mandžo Fabijanić, Sandra Rokov, Ana Burela, Janja Čulina i Daria Mrdalj).

Učenici koji su sudjelovali tijekom cijele nastavne godine su:

  • Ema Erceg, Paola Gospić i Lucija Predovan, učenice 2. f razreda (mentorica Ina Mandžo Fabijanić).
  • Gabriela Markotić, Zrinka Korona Kostić, Monika Žuža, Ema Kulaš, Nola Zubčić i Tonka Brzić, učenice 3. f razreda (mentorica Sandra Rokov)
  • Tereza Kresoja, Nevia Bilan, Antea Knežević, Leia Štambuk, Ira Zanki i Nikoletta Martinov, učenice drugih razreda (mentorica Janja Čulina)
  • Eta Arbanas, Cvita Barada, Laura Dujić, Laura Županović i Kaya Latas, učenice 3. c i b razreda (mentorica Daria Mrdalj)

Pilot projekt odvijao se na način da su učenici izlagali mnogo radova na temu lektira engleskog jezika predviđenih za prve, druge, treće i četvrte razrede. Po završetku kratkih predstavljanja, uslijedili su zabavni zadatci za gledatelje poput križaljki i personality kviza vezanih za pročitane knjige.

Često su teme bile i društveni problemi popraćeni interaktivnim sadržajima za provjeru znanja koje redovito procesuiraju mentori u nastavi. Učenicima je bilo jako zabavno čitajući i prezentirajući lektire na raznovrsne načine s ciljem uključivanja i motiviranja ostalih učenika na čitanje. Neki od prijedloga zadataka i aktivnosti učenika bili su još i opisi, pitanja točno – netočno, zadatci razumijevanja pročitanog teksta, alternativni završetak, kviz znanja i mnogi drugi poput alata Kahoot. Osim predstavljenih knjiga na radionicama, učenici su čitali mnogo više.

Također, učenice mentorice Ine Mandžo Fabijanić predstavile su i obradile djelo Dorian Grey pisca Oscara Wildea, učenice Sandre Rokov obradile su Slam Poetry, Fahreheint 451 pisca Raya Bradburyja dok su učenice Janje Čuline predstavile The Great Gatsby pisca F. Scott Fitzgeralda, a na samom kraju, učenice Darije Mrdalj djelo The Kite Runner Khaleda Hosseinija.

Na kraju same objave, škola se zahvalila učenicima svih razreda na suradnji te i OUP-u na pruženoj prilici da i ove godine sudjeluju u projektu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...