FOTOGALERIJA Black Coffee nastupio u atriju palače Cedulin

Sinoć u atriju palače Cedulin nastupio je jazz sastav “Black Coffee” te privukao brojne posjetitelje, kao i slučajne prolaznike. Izveli su mnoge svjetske hitove poput “My favorite things”, “Somewhere over the rainbow”, “Cry me a river” i druge.

Black Coffee je poznati splitsko-zadarski jazz sastav, koji djeluje od 1993, a nastupio je na 1. Splitskom jazz festivalu, na kojem su nastupili i McCoy Tyner, Michael Brecker i Trilok Gurtu, te na jazz festivalu Jazz For Peace u Pescari pored Jamesa Williamsa, Larry Willisa i Bobby Watsona.  Godine
1996. izdaju prvi album “BLACK COFFEE”, a do danas su ih izdali ukupno 12. Na albumima im gostuju poznati hrvatski umjetnici kao što su Boško Petrović, Matija Dedić, Zdenka Kovačiček, Oliver Dragojević, Gibonni i drugi. Imaju višestruke nominacije za nagradu Porin, a grupa je poznata po velikoj koncertnoj aktivnosti i suradnji s mnogim hrvatskim i stranim jazz zvijezdama.
 Za kompoziciju “Night & Day “u suradnji s Oliverom, grupa dobiva diskografsku nagradu “Porin “za najbolju jazz izvedbu.

Okosnicu grupe čini ritam sekcija basist Renato Švorinić, inače ravnatelj zadarskog HNK i bubnjar Jadran Dučić Čićo, a ostali članovi su pjevačica Danijela Prpić i pijanist Ivan Ivić.

Dašak sinoćnje atmosfere možete osjetiti u galeriji ispod teksta…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...