Evo koje novosti uvodi Bertrand Layec u hrvatsko suđenje…

Pod vodstvom novog povjerenika Bertranda Layeca, sudačka organizacija nastoji stvoriti snažan i otvoren odnos između klubova, sudaca i svih dionika u nogometu.

Predstavljene su tri važne novosti za novu sezonu, koje prenosi HNS:

Sastanci sudaca i trenera prije i nakon utakmice: Glavni treneri momčadi će se moći sastati sa sudačkom ekipom 75 minuta prije početka utakmice za razgovor o relevantnim temama. Također, sudac će biti dostupan 20 minuta nakon utakmice za obrazloženje sudačkih odluka treneru, uz poštovanje svih sudionika.
Stalna komunikacija putem službene web stranice HNS-a i HNL-a: Nakon svakog kola, sudački odjel će objasniti ključne sudačke odluke i situacije iz Pravila nogometne igre putem objava na web stranicama HNS-a i HNL-a. Te objave će biti dostupne obično tijekom ponedjeljka nakon odigranog kola.
Suradnja kapetana i suca: Suci će biti otvoreni za dijalog s kapetanom momčadi kako bi poboljšali “fair play” i imidž igre. Kapetan će biti jedini igrač koji smije razgovarati sa sucem o ključnim odlukama, pritom poštujući suca. Suigrači koji ne poštuju ulogu kapetana ili prilaze sucu s nepoštovanjem bit će sankcionirani. Ako je kapetan vratar, on će imenovati jednog igrača iz polja koji će predstavljati ekipu u komunikaciji sa sucem, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...