EPILOG NAPADA Policija podigla kaznenu prijavu protiv Šobotovog štićenika koji je izudarao mladića s poteškoćama u razvoju

Nakon teksta o pretučenom 29-godišnjem mladiću s poteškoćama u razvoju i epilepsijom, o detaljima istrage dobili smo i odgovor Policijske uprave zadarske.

Podsjetimo, našem se portalu obratila samohrana majka mladića kojeg je napao štićenik Udruge za pomoć djeci i mladeži “DHP” Iviše Šobota, poznatog po optužnici za prisvajanje preko milijun eura.

Mladić je zbog udaraca u vilicu morao na šivanje u zadarsku bolnicu, a prepričavajući događaj, njegova majka Tatjana ispričala nam je kako je vidjela da je štićenik ove udruge njenog sina triput udario šakom u čeljust:

Da ga je udario samo malo niže, smrskao bi mu aparatić, a druga žica tog aparaića ide do srca. Ne znam što bi se sinu dogodilo, umrla sam od straha kada sam to vidjela, još uvijek sam pod šokom. Sin mi se vozio na autiću u luna parku, sjedim na klupi i gledam ga, vidim da jedan dečko izlazi iz drugug autića i udara m sina šakom, iz čista mira. Prepala sam se, muku mučim liječeći sina, a on mi ga pretuče. Sin mi je nakon toga dobio epileptični napad i pomokrio se. Zvali smo Hitnu i policiju, a liječnici s Hitne u Benkovcu poslali su nas na šivanje u Zadar. Deset dana mora jesto samo kašastu hranu, jako ga boli, otečeno mu je i svako malo prokrvari, rekla nam je jutros mladićeva majka.

Napadač je u međuvremenu pušten na slobodu uz mjeru opreza zabrane približavanja njenom sinu, a na upit o ovom predmetu, u policiji su nam danas odgovorili:

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim državljaninom Njemačke zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda na štetu hrvatskog državljanina u dobi od 30 godina, nakon čega je 02. srpnja 2024. godine protiv 18-godišnjaka podnesena kaznena prijava te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, kazala nam je glasnogovornica Ivana Grbin.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...