DVIJE MALOLJETNICE U SERIJSKIM KRAĐAMA, Otuđile više novčanika i dva mobitela, podizale novce s kartica…

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije maloljetne hrvatske državljanke koje se sumnjiče za krađe novčanika i mobitela iz torbica ili ruksaka, na štetu hrvatskih i stranih državljanina.

Naime, u četvrtak 04. srpnja oko 20.25 sati, nakon zaprimljene dojave za pokušaj krađe novčanika iz torbice 47-godišnje strane državljanke na Obali kralja Petra Krešimira IV., u blizini Pozdrava suncu te prikupljenim korisnim saznanjima sa opisima mogućih počinitelja, policijski službenici su na gradskom predjelu Poluotoka poduzeli intenzivne mjere i radnje te u kratkom vremenu, za 30 minuta u Ulici Mihovila Pavlinovića  pronašli dvije ženske maloljetne osobe koje se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, obje se sumnjiči da su boraveći na području Zadra u vremenu od 27. lipnja do 04. srpnja 2024. godine, s unaprijed isplaniranim ciljem da se nepripadno materijalno okoriste, koristeći gužvu na predjelu Poluotoka, na javnim mjestima gdje se nalazi i prolazi veći broj građana,  na štetu 12 stranih državljana i državljanki  te 3 hrvatske državljanke otuđile novčanike s dokumentima i novcem te dva mobitela.

Također ih se sumnjiči da su neovlašteno koristile i podizale novac na različitim bankomatima u Zadru s bankovnom karticom koju su prethodno otuđile jednoj stranoj državljanki, kao i da su pokušale neovlašteno podignuti novac s bankovnom karticom koju su otuđile jednoj hrvatskoj državljanki, a u čemu nisu uspjele.

O događaju je odmah obaviješten i nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Ukupna materijalna šteta oštećenima iznosi oko 10 tisuća eura.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, prema obje maloljetnice se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog sumnje da su počinile 14 kaznenih djela krađa, 1 kazneno djelo drska krađa, 1 kazneno djelo računalna prijevara te 1 kazneno djelo računalna prijevara u pokušaju, javljaju iz zadarske policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...