ČEKA SE RASPLET SITUACIJE Mijolović: S vijećnikom Meštrovićem nije održan sastanak niti razgovor na temu novog prijedloga proračuna

Nakon odluke Visokog upravnog suda čeka se njena objava u Narodnim novinama, nakon čega počinje odbrojavanje – u 45 dana gradski vijećnici moraju izglasovati proračun ili im Vlada šalje povjerenika kojI će raspisati izvanredne izbore.

Oporbeni vijećnici već su najavili svoj stav oko usvajanja proračuna, a nezavisni Enio Meštrović najavio je kako će, po pitanju amandmana, od Grada tražiti čiste izvore financiranja, pojašnjavajući kako ne žele, kao dosadašnjih godina, ulaziti u već ugovorena sredstva.

Iz ovog stava dalo bi se zaključiti kako je Meštrović spreman podići ruku za proračun te se s izvršnom gradskom vlasti dogovoriti oko izvora financiranja njihovih amandmana. Gradskog pročelnika za financije, Ivana Mijolovića, stoga smo pitali je li Meštrović već obratio njegovu odjelu ili Gradu, odnosno je li održan ikakav sastanak vezano za čiste izvore financiranja koje traži nezavisi vijećnik.

S vijećnikom Meštrovićem nije održan sastanak niti razgovor na temu novog prijedloga proračuna, kratko nam je odgovorio Mijolović.

Bit će stoga zanimljivo pratiti hoće li u Meštrovićevu stavu oko izglasavanja proračuna ipak doći do obrata, odnosno hoće li ovoga puta podići ruku za proračun. Naime, u travnju ove godine, nakon još jednog sastanka gradonačelnika Branka Dukića i oporbe na temu proračuna, naveli smo kako je dogovor Dukića i oporbe postao nemoguća misija s obzirom da su se složili jedino oko novih izbora za Gradsko vijeće. Dukić je oporbi tada pojasnio kako ih je pozvao jer dijalog uvijek mora postojati te je na njemu da iznese sve dobrobiti koje grad Zadar može imati. Meštrović mu je, međutim, odgovorio:

Mislio sa da nas zovete jer imate nekakva rješenja da nastavimo dalje, možemo li ili ne možemo, ali gotovo je. Kada govorite o iskorištavanju, prošle ste nas godine iskoristili i prenamijenili sredstva neiskorištenih amandmana, zato što imate pravo na to, u vaše ideje i projekte. Dakle, nakon onog izglasavanja proračuna prošle godine, sva su ta sredstva trebala biti raspodjeljena s rebalansom. Niste napravili tako, nego ste napravili po svojoj volji. Dakle, povjerenja više nema nikakvog, to vam je jasno, poručio je tada Meštrović Dukiću.

Ostaje nam stoga sačekati Meštrovićev sastanak s gradskim čelnicima kako bismo vidjeli hoće li nezavisni vijećnik ovoga puta ipak podići ruku za gradski  proračun.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...