Časopisi Sveučilišta u Zadru indeksirani u vodećim svjetskim citatnim bazama

U okviru izdavačke djelatnosti, Sveučilište u Zadru posebnu pažnju pridodaje objavljivanju periodičkih publikacija, odnosno časopisa. Znanstveni časopisi su globalno najvažniji način komuniciranja znanstvenih spoznaja prema javnosti i akademskoj zajednici.

Sveučilište u Zadru redovito objavljuje 14 časopisa iz društvenog, humanističkog, prirodnog i interdisciplinarnog područja znanosti. Uz tri znanstvena časopisa koja su do sada bila indeksirana u WoS-u i Scopusu (Geoadria, Sic! i Ars Adriatica) nedavno je baza Scopus indeksirala još pet sveučilišnih znanstvenih časopisa i to: Acta Iadertina, Archaeologia Adriatica, Croatica et Slavica Iadertina, Magistra Iadertina i Miscellanea Hadriatica et Mediterranea. To je važno znanstveno postignuće Sveučilišta u Zadru s obzirom na to da su Scopus i WOS dvije najrenomiranije svjetske bibliografske i citatne baze koje pokrivaju sva područja znanosti.

Objavljivanje članaka u časopisima koji su indeksirani u tim bazama temelj je procjene rada znanstvenika i znanstvenih ustanova stoga je ovim postignućem u međunarodnim razmjerima ostvarena vidljivost, prepoznatljivost i relevantnost rezultata istraživanja koje sustavno i kompetentno provode znanstvenici sa Sveučilišta u Zadru kao i drugi znanstvenici koji objavljuju u časopisima našega sveučilišta. Ti su časopisi dostupni u tiskanom i u digitalnom obliku. U digitalnom obliku otvoreno su dostupni preko zadarske sveučilišne izdavačke platforme Morepress.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...