APARTMANIZACIJA Bencun: Pravilnici nam trebaju jer je trenutno stanje neodrživo

I dok se dio turističkih zajednica plaši novih pravilnika o turizmu, u Turističkoj zajednici Grada Zadra kažu kako će im oni pomoći u samoj analizi kapaciteta u pojedinim sredinama.

Naime, riječ je o pravilnicima kojima bi gradovi i općine konačno uveli reda u smještajne kapacitete, osobito nakon sve prisutnijeg negativnog trenda u mnogim sredinama u kojima je turizam doveo do devastacije. I zadarski Poluotok već godinama “stenje” pod teretom apartmanizacije, a novi bi pravilnici i ovu problematiku konačno regulirali.

Zakon je izašao, nakon čega smo svi čekali da izađu i pravilnici koji najprije idud na e-savjetovanje. Pravilnici su dobrodošli jer će se na osnovu njih provesti studija nosivosti kapaciteta i odrediti gdje se i koliko novih jedinica može registrirati, odnosno na koji ćemo način upravljati brojem i namjenom apartmana i hotela. Ne bih stoga rekla da to dovodi do panike, naprotiv, pravilnici su bili očekivani, a sada imamo priliku komentirati ih i urediti, odnosno reagirati na njih, kaže direktorica TZ Grada, Iva Bencun.

A da bismo to imali, mora ga se planirati upravo temeljem tih dokumenata. Zato su nam ovi pravilnici dobrodošli i svima će nam pomoći u radu, zaključuje direktorica zadarske Turističke organizacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...