ABA LIGA; Dubai predstavio prvo pojačanje, hoće li biti mjesta i za kojeg Hrvata?

Američki playmaker Nate Mason (28 god., 188 cm) prvo je pojačanje za BC Dubai – koji će ove sezone debitirati u ABA ligi.

Bio je jedan od najtraženijih playmakera u Europi, rekao je trener Dubaija Jurica Golemac.

Najavljeni su Danilo Andušič, Ahmet Duverioglu, Klemen Prepelič i Awudu Abass, no epitet prvog pojačanja u povijesti KK Dubai pripao je Nateu Masonu.

Američki playmaker potpisao je dvogodišnji ugovor s novim članom ABA lige, a u momčad Jurice Golemca stigao je iz turskog Yukatel Merkezefendija.

– Nate je bio jedan od najtraženijih playmakera u Europi, privlačeći pozornost momčadi iz Eurolige. Njegova odluka da nam se pridruži odražava njegovo povjerenje u našu viziju i ključnu ulogu koju će igrati. Navijači Dubaija bit će oduševljeni njegovim nesebičnim stilom igre i njegova će radna volja nedvojbeno rasti zajedno s momčadi, kazao je Golemac.

Mason je prošle sezone imao prosjek od 19,6 poena i 6,7 skokova u Yukatel Merkezefendiju. Prije dolaska u Tursku igrao je u Europi za izraelski Hapoel Eliat, ruski Avtodor i francuski Le Mans, a igrao je i u G ligi, te u Kini i Portoriku, piše mozzartsport.com.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...