TROFEJ SK ZADAR Rosandiću dva naslova, sva postolja Zadrankama, uređuje se i oprema streljana u Mocirama…

Streljački klub Zadar bio je u subotu domaćin streljačkog natjecanja “TROFEJ SK ZADAR” na streljani u Mocirama. Unatoč otkazivanju nastupa strijelaca iz udaljenijih dijelova države, što zbog crvenih meteo alarma, što zbog kaotičnog stanja u prometu na većini glavnih prometnih pravaca, na turniru je nastupilo 28 strijelaca i strijelkinja u disciplini malokalibarska puška 50m ležeći i 24 nastupa u disciplini malokalibarski pištolj 25 metara.

Perica Rosandić iz SK Fortica (Otočac) slavio je u disciplinama MK pištolj i MK puška, kod puški žena sva tri mjesta na postoljima pripala su Zadrankama- Matei Raguž, Klari Dokoza i Matei Radović, kod puške muškaraca ‘srebro’ i ‘bronca’ otišli su Zoranu Mariću (SK Vodice) i Zdravku Bogdaniću (SK Fortica), a kod pištolja – Saši Santiniju i Vedranu Peruzi, obojici iz SK Zadar.

POREDAK

Pobjednici  discipline MK puška:

Muški

1.    PERICA ROSANDIĆ SK FORTICA
2.    ZORAN MARIĆ SK VODICE
3.    ZDRAVKO BOGDANIĆ SK FORTICA

 

Žene

1.    MATEA RAGUŽ SK ZADAR
2.    KLARA DOKOZA SK ZADAR
3.    MATEA RADOVIĆ SK ZADAR

 

Pobjednici discipline MK pištolj:

1.    PERICA ROSANDIĆ SK FORTICA
2.    SAŠA SANTINI SK ZADAR
3.    VEDRAN PERUZA SK ZADAR

 

Natjecanje je organizirano prvi puta nakon višegodišnjeg nekorištenja otvorene pedeset metarske streljane u Mocirama. Sve je to nastavak revitalizacije streljane koja je počela s popravcima ograde i zemljanog nasipa. Javna ustanova Zadarski sport koja upravlja sportskim objektom je poslije više desetaka godina počela ulaganja u svrhu vraćanja streljane  namjeni za koju je izgrađena. Vraćanju streljaštva u Zadar pomaže i Grad Zadar ulaganjem u opremanje zračne streljane, a sve to omogućava popularizaciji streljaštva što je na jučerašnjem turniru pokazao odličan odaziv strijelaca i samih oduševljenih razvijanjem streljane i uvjeta za aktivnosti strijelkinja i strijelaca ne samo iz Zadra.

Dosadašnji turniri koji su organizirani proteklih godina, pokazali su veliku potrebu i interes strijelkinja i strijelaca pa se često događalo da je dio strijelaca, zbog ograničenog kapaciteta streljane, ostao bez mogućnosti sudjelovanja. Ovo se odnosi na MK turnire koji su organizirani na 25m i sa samo osam streljačkih mjesta.

-U subotu smo u funkciji imali 20 streljačkih mjesta. Streljački klub Zadar u suradnji s Javnom ustanovom Zadarski sport, nastavit će djelovati na vraćanju streljane Mocire u punu funkciju kako to zaslužuju Zadar i strijelci iz grada i okruženja. Da podsjetimo, streljana u Mocirama izgrađena je početkom osamdesetih godina i tada bila jedna od najmodernijih u bivšoj državi, a i danas ima potencijal da bude jedna od rijetkih u RH- ističe trener streljaštva u SK Zadar, Robert Kralj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...