29. OBLJETNICA Mikulić: Mi branitelji i ove ćemo godine Oluju dostojanstveno obilježiti

U Zadarskoj županiji i ove će se godine 5. kolovoza obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Dio zadarskih branitelja uputit će se prema Kninu gdje će biti održana centralna proslava, ni dio će ostati Zadru ili se uputiti u neka od mjesta u okolici Zadra.

Kao i svake godine, prethodno se odlazi na polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju u spomen na sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, a program proslave odvija se i u brojnim mjestima Zadarske županije.

Predsjednik županijske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Ivica Mikulić, kaže nam kako će sa svojim kolegama otići na Zrmanju gdje svake godine proslavljaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a dio njih otići će u Knin. Ovisno o broju zainteresiranih za središnji događaj u Kninu, organiziraju se autobusi ili se ide u osobnom aranžmanu.

Ja i moja ekipa svake smo godine na Zrmanji i to nam je najdraži način oblježavanja ovog velikog datuma u povijesti naše domovine kojega svake godine dostojanstveno obilježavamo, kaže Mikulić.

U Turističkoj zajednici Grada Zadra, pak, saznajemo kako će za obljetnicu Oluje na Forumu upriličiti nastup mladih zadarskih sastava jer im je cilj, kako kaže direktorica Iva Bencun, pomoći u njihovoj afirmaciji na glazbenoj sceni.

Hvalevrijedna je ovo ideja s obzirom da je mnogim grupama ovo jedini način da se njihov glas čije među širom publikom. Naime, prošle je godine za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti na Forumu nastupio sastav Tonćija Huljića, Madre Badessa, no nema sumnje da će nastup mladih zadarskih sastava naići na puno veći odjek od prošlogodišnjeg.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...