ŽKK ZADAR; Luka Bujas novi trener: “Cilj je ostanak u ligi, želimo se pojačati!”

Košarkašice Zadra u novoj sezoni elitnog ranga Premijer liga- vodit će 37-godišnji zadarski stručnjak Luka Bujas. Dosadašnja trenerica Josipa Zanki – zbog obiteljskih razloga nije u mogućnosti više voditi seniorsku ekipu, ali će u Klubu nastaviti raditi u Školi košarke ŽKK Zadar.

Bujas je 2015.godine diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri surađivao je s KK ABC, KK Otok Ugljan, KK Pet Bunara, KK Križevci, KK Šrkljevo, Kk Jazine Arbanasi, Al Ittihad (Libija), Crosarios de Cartagena (Kolumbija), Iskra Svit (Slovačka) i KK Alkar Sinj. Njegovo posljednje radno mjesto, kao glavnom treneru – bilo je u HKK Mostar s kojim je izborio ulazak u Premijer ligu BiH.

– Ekipu Zadra pratio sam preko medija, nisam gledao utakmice, ali poznajem djevojke. Imamo mladu ekipu, definitivno se želimo pojačati jer smo svjesni razlike između prošlogodišnjeg ranga natjecanja i Premijer lige. Pokušat ćemo dovesti nekoliko iskusnijih igračica s kojima želimo osigurati ostanak u ligi. Ako se ukaže prilika za nešto više – to ćemo svakako znati iskoristiti. Još nisam odlučio tko će mi biti pomoćnik, ali puno će mi značiti pomoć bivše trenerice Josipe Zanki, ali i Marije Mazije – koje bolje poznaju stanje u ženskoj košarci od mene. S pripremama pred novu sezonu krenut ćemo nakon Velike Gospe – kad ću se i službeno priključiti Klubu, ali cure i dalje treniraju s trenericiama Zanki i Mazija. U razgovorima smo s nekoliko igračica jer želimo složiti što konkurentniji roster. Potpisao sam jednogodišnji ugovor, ali ako obje strane budu zadovoljne, i ako se budem vidio u svemu tome – u tom slučaju postoji mogućnost i višegodišnje suradnje, rekao je Bujas.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...