Žene općine Ražanac udružile se u “Medarice”

U Ražancu je nedavno osnovana Udruga žena Medarice, prva takva udruga na općinskom području. Kako ističe njena predsjednica Marjana Miočić, udruga je osnovana radi boljeg povezivanja žena iz cijele općine te unapređenja kvalitete života svih stanovnika. Poticanje kulturno – umjetničkog amaterizma, organiziranje predavanja, seminara, radionica i  humanitarnih akcija, pomoć potrebitima te ekološke akcije, samo su neke od djelatnosti kojima se članice udruge namjeravaju baviti. Tako već u subotu, 08. lipnja, organiziraju akciju čišćenja plaže u naselju Rtina-Miočići.

“U planu nam je organizirati i edukacije iz područja poduzetnštva, zatim izrada suvenira i darova inspiriranih općinskim znamenitostima te izrada prehrambenih i kozmetičkih suvenira, a sudjelovat ćemo i u raznim manifestacijama, poput Đirade po Krasu ili Vrtolomu. Već usko surađujemo i s općinskom Turističkom zajednicom, što ćemo naročito činiti tijekom turističke sezone, kako bismo unaprijedili i ponudu za naše goste”, kaže M. Miočić.

Od radionica uskoro namjeravaju organizirati radionice filcanja vune i ukrasnog veza četverokuke te likovne radionice.

Medarice će se, inače, javnosti predstaviti u četvrtak, 13. lipnja na ražanačkoj fritulijadi, čime će i najaviti manifestaciju Ususret ljetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...