ZBOG NEREDA U ULICI Liječnik Damir Biloglav prisiljen je teško pokretljive pacijente pregledavati u autu!

Građani koji prođu Ulicom Frane Alfirevića često ugledaju jednu neobičnu situaciju – liječnika Damira Biloglava kako pacijenta pregledava u automobilu!

Žalosna je ovo situacija na koju je ovaj poznati zadarski liječnik prisiljen jer mu automobili zakrče ulaz u ambulantu te teško pokretljiviji pacijenti ne mogu do njega. Biloglav je stoga, kao DP-ov vijećnik, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća upozorio na ovaj problem, a za naš portal kaže kako je pomoć od Grada tražio još prije desetak godina!

Ulica u kojoj je moja ordinacija dosta je uska i loše održavana i ne znam kad je asfalt zadnji put mijenjan. No, čak je i to manji problem jer je onaj puno veći to što je ulica uska te kada se vozači parkiraju na jednu stranu ulice, ne može se od njih proći. Nerijetko se dogodi i da neki parkiraju na suprotnoj strani ulice i zatvore je. Zato ni kamion Čistoće koji odvozi smeće često ne može proći, pa nam se dogodi jedna vrlo ružna situacija da kontejneri pred ordinacijom stoje danima, a nalaze se točno pred vratima naše čekaonice. To onda nesnosno smrdi i još gore izgleda zbog hrpe muha i galebova, kaže Biloglav.

Pojašnjava kako ovo uzrokuje i veliki higijenski problem, ali i problem za pacijente njegove ordinacije koji nemaju gdje parkirati:

Kada mi dolazi netko nepokretan, ja i sestra moramo izaći iz ambulante i često otići na drugi kraj ulice kako bih pacijenta mogao pregledati, previti ili što mu već treba. To vam onda bude slika kao iz crtanih filmova. Zbog toga sam prije više godina od Grada tražio da mi se osigura jedno ili dva mjesta za potrebe ambulante, međutim nije bilo razumijevanja. Vidio sam da je dodjeljivanje javnog prostora za potrebe neke ustanove ili objekta, kao što je na Muraju, postalo puno liberalnije, a ovdje se ne da za nepokretne bolesnike. To je jedna ružna slika, međutim, ovaj problem dosad nisam htio iznositi na Gradskom vijeću kako ne bi ispalo da koristim poziciju gradskog vijećnika, međutim, sada sam to morao učiniti kako bih pomogao i onome tko će poslije mene voditi ordinaciju, pojašnjava Biloglav.

Upozorava i na još jedan problem, a to je da u ovu ordinaciju Doma zdravlja, a za koju on već 30 godina uredno plaća najam, u ta tri desetljeća nije uložena niti jedna jedina kuna!

Ovo izgleda jako loše, a da sam uložio samo dio novca kojeg uplaćujem Domu zdravlja i koja služe za održavanje prostora i opreme, ova bi ordinacija izgledala kao Sheraton! – poručuje na kraju dr. Biloglav.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...