Završni koncert učenika OGŠ sv. Benedikta u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru

Jedina katolička umjetnička škola u Hrvatskoj, Osnovna glazbena škola sv. Benedikta, čije osnivačice, Benediktinke svete Marije budno paze na kulturno i duhovno blago našega grada, te između ostalih brojnih aktivnosti djeci osnovnoškolske dobi omogućuju bavljenje glazbom, u duhu gesla sv. Benedikta: „Ora et labora“, molitvom i radom je pri uspješnom završetku šesnaeste nastavne godine od osnutka. Tradicionalno, to je doba kada se odabiru najbolje točke najmarljivijih i najuspješnijih učenika, koji jedva čekaju priliku predstaviti se javnosti.

Tijekom svake nastavne godine OGŠ sv. Benedikta priprema više javnih priredbi, od čega su najznačajnija tri velika koncerta: Koncert u Došašću, Koncert povodom Dana škole i Završni koncert učenika. Ovogodišnje izdanje ovoga posljednjega upravo je pred nama te ga ovim putem ponosno najavljujemo.

Završni koncert učenika OGŠ sv. Benedikta za nastavnu godinu 2024./2025. odvit će se u srijedu, 12. lipnja 2024. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, s početkom u 19 sati. Kako je uobičajeno, koncert će dati pun prikaz svega što se u OGŠ sv. Benedikta može naučiti, a to podrazumijeva skupne točke polaznika predškolske glazbene skupine, školskog zbora i orkestra te solističke nastupe, dua i tria.

Uz izvedbe redovitog instruktivnog repertoara, za čiji odabir je ključna visoka izvedbena razina, publika će upoznati i ovogodišnje natjecatelje, posebno vrijedne mlade glazbenike, koji su svojim nastupima na glazbenim natjecanjima predstavljali svoju školu i grad te osvojili lijepe nagrade.

Kako u ovo doba nastavne godine provodimo i upise novih učenika, sve zainteresirane, koji se prije samoga upuštanja u avanturu bavljenja učenjem glazbe na visoko profesionalni način žele uživo uvjeriti kakvi su nam rezultati, pozivam da dođu, udobno se smjeste i uživaju. Naši upisi su dijelom već provedeni, no imamo još nekoliko slobodnih mjesta, o čemu detaljnije informacije stoje na školskoj mrežnoj stranici.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...