VIRTUS BOLOGNA; Đorđević preuzima talijanskog velikana?

Srpski stručnjak Aleksandar Đorđević uskoro bi se mogao vratiti u europsku košarku, i to u Euroligu, budući da je nedavno raskinuo suradnju s Košarkaškim savezom Kine.

Prema informacijama koje je objavio specijalizirani portal “Basket News”, Đorđević bi se uskoro mogao vratiti na klupu talijanskog Segafredo Virtusa iz Bologne.

Bivši izbornik Srbije – posljednje dvije sezone vodio je reprezentaciju Kine, očekivalo se da će nakon odlaska s klupe azijske reprezentacije –  preuzeti momčad Dubaija. No, novi ABA ligaš za trenera je postavio Juricu Golemca, čini se kako Đorđević ima u vidu povratak na najveću europsku košarkašku pozornicu.

Podsjetimo, Đorđević je već vodio “bianco-nere” – od 2019. do 2021. godine, u razdoblju kada momčad iz Bologne nije bila član elitnog natjecanja.

S talijanskim velikanom osvojio je FIBA ​​Ligu prvaka, kasnije je stigao i do polufinala Eurocupa.

Nakon toga, Đorđević je vodio i turski Fenerbahce Istanbul u Euroligi, a sada je, čini se, došlo vrijeme i da se vrati među europsku elitu.

Kao mogući nasljednik Duška Ivanovića na klupi španjolske Baskonije – spominje se Luca Banchi, još uvijek aktualni trener Segafredo Virtus Bologna, piše sportal.blic.rs.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...