Već sada je preko 20 stupnjeva. Tijekom dana idemo do 37

Već u 6 ujutro temperature su u cijeloj zemlji visoke. Na jugu idu i do 24, dok su na kopnu oko 20. Cijela noć bila je vruća pa su tijekom noći temperature bile tek koji stupanj niže nego u šest ujutro, piše Index.hr.

Danas vruće

Danas nas očekuje sunčano i vruće vrijeme. U večernjim satima na zapadu zemlje očekuje se umjerena naoblaka. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, dok će u središnjoj i Gorskoj Hrvatskoj ponegdje biti s jakim udarima. Na sjevernom Jadranu puhat će južni vjetar, a prema otvorenom moru i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između 31 i 37°C, javlja DHMZ.

Na snazi žuto upozorenje Meteoalarma zbog visokih temperatura

Zbog visokih temperatura na snazi su i upozorenja Meteoalarma za toplinski val. Preporučuje se pridržavanje mjera zaštite od vrućine, izbjegavanje direktnog izlaganja suncu tijekom najtoplijeg dijela dana te redovito konzumiranje tekućine kako bi se izbjegla dehidracija.

Istočna Hrvatska

Sunčano i vruće. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura većinom između 34 i 38°C.

Središnja Hrvatska

Sunčano i vruće, navečer mjestimice umjerena naoblaka. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, mjestimice s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura između 32 i 36°C.

Gorski kotar i Lika

Sunčano, u drugom dijelu dana umjerena naoblaka. Vjetar umjeren jugozapadni, u višim predjelima s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura između 27 i 32°C.

Istra

Pretežno vedro i sunčano, poslijepodne ponegdje mala i umjerena naoblaka. Ujutro će puhati slab do umjeren istočni vjetar, potom slab do umjeren jugozapadni vjetar i jugo. More će biti malo, prema otvorenom mjestimice umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 18 i 23, u unutrašnjosti Istre između 14 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između 28 i 32°C.

Sjeverni Jadran

Sunčano, u drugom dijelu dana s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, prema otvorenom moru mjestimice i jugo. Najviša dnevna temperatura između 30 i 33°C.

Dalmacija

Sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura većinom između 30 i 34°C, u unutrašnjosti i do 38°C.

Sutra isto vruće

Sutra nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, dok će na istoku zemlje puhati sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će prevladavati umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a u Dalmaciji ponegdje i jak vjetar.

Najniže jutarnje temperature zraka kretat će se od 17 do 22°C, dok će na Jadranu biti toplije, s temperaturama od 22 do 26°C. Najviše dnevne temperature bit će većinom između 32 i 37°C, dok će u Gorskoj Hrvatskoj ponegdje biti malo niže.

Očekuje se nastavak toplinskog vala, stoga je važno nastaviti s mjerama opreza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...