USUSRET EUROPARLAMENTARNIM IZBORIMA Zadarski HDZ istakao važnost izlaska na glasovanje: “Bitno je da Hrvatska bude snažna i važna i u Hrvatskoj i u Europi”…

Ususret nadolazećih europarlamentarnih izbora koji se održavaju u nedjelju, u hotelu Kolovare večeras su se okupili članovi Gradskog i Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice kako bi svojim biračima poslali posljednje poruke pred glasovanje 9.lipnja. Uoči radnog sastanka koordinacije GO HDZ-a, održana je i konferencija za medije kojojm prilikom su se novinarima obratili Šime Erlić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, župan Božidar Longin, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije Božidar Kalmeta.

– Pozivam sve stanovnike naše županije da izađu na izbore za europski parlament, oni su borba za kvalitetniji život uz ostalo i Zadra i Zadarske županije na europskoj razini, jer europske institucije i proračun su također naši. Europski interesi su i hrvatski interesi. Kao država najbolji smo pokazatelj pozitivnih benefita i prednosti članstva, poput razvijenosti i rasta BDP-a. Brojni projekti realizirani u našoj regiji europskim sredstvima nikada se ne bi dogodili bez članstva RH u EU, kakvi su primjerice obnova Kneževe i Providurove palače, rive, CGO Biljane, Luke Gaženica, Zračne luke Zadar…

-Nije svejedno tko tamo sjedi. Naši kandidati su najkvalitetniji i znaju kako funkcionira Europska unija- kazao je ministar Erlić. Veliku važnost izlaska na izbore i podrške listi broj 5  istaknuo je i predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta.  Rekao je kako su europarlamentarni izbori jednako bitni kao parlamentarni i lokalni.

-Važno je dati glas iskusnim i provjerenim ljudima koji znaju kako se boriti za hrvatske interese- kazao je Kalmeta. Naglasio je i da će zastupnici HDZ-a u EU parlamentu boriti za sigurnost hrvatskih granica, zaštitu suvereniteta, demokršćanske vrijednosti i socijalnu politiku koju provode godinama.

– Pozivam sve građane da izađu na izbore jer nije svejedno tko će nas zastupati u Europskom parlamentu, gdje se susreću razni interesi i ideje koje odražavaju raznoliku sliku Europe danas. Hrvatska će u EU parlamentu imati 12 svojih predstavnika, a mi moramo učiniti sve da tamo sjede zastupnici koji će se istinski boriti za Hrvatsku jer je bitno da Hrvatska bude snažna i važna i u Hrvatskoj i u Europi- zaključio je Božidar Kalmeta.

Da je EU članstvo put prema održivoj Republici Hrvatskoj poručio je župan Božidar Longin, a da “biramo ljude koji pripadaju našem svjetonazoru i koji će se znati u Europskoj uniji boriti za naše vrijednosti” pozvao je u srijedu Branko Dukić, gradonačelnik Zadra…

Hrvatska je oduvijek bila svoja i europska i ostat će snažna i važna nakon izbora za EU parlament 9. lipnja. Za Hrvatsku je izuzetno važno tko će je predstavljati u tijelima Europske unije i zalagati se za domoljubne i demokršćanske vrijednosti. Zadar i Zadarska županija uvijek su predvodili sve pobjede HDZ-a, a tako će biti i u ovu nedjelju, za listu koju predvodi premijer RH, Andrej Plenković, poručili su sinoć sa skupa.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...