UPRAVA ODRŽALA OBEĆANJE Zadarski čistači od sutra imaju plaće 1.000 eura!

Sutrašnji dan donosi veliku promjenu za radnike gradske tvrtke Čistoća – započinje realizacija dogovora iz svibnja postignutog između uprave i sindikata. Pregovori su trajali više dana i po priznanju i uprave i sindikata, na trenutke bili dosta mučni, a konačan ishod ide u prilog sindikatu koj je uspio isposlovati povišice od čak 30 posto.

S obzirom da je isplata uvećanih plaća trebale krenuti u lipnju, direktora tvrtke Ivana Johna Krstičevića pitali smo kada će radnici dobiti ugovorene povišice te hoće li ovakve plaće Čistoći sada riješiti i problem kadrova s obzirom da je odaziv na natječaje dosad bio jako loš.

Povišica ide pet posto svima te još 25 posto operativi i od 1. listopada još pet posto svima. Što se tiče kadrovske siruacije, i dalje primamo nove radnike te se nadam da ćemo i to uspjeti posložiti. Najvažnije mi je da je urednost grada na istom nivou, osobito u predsezoni koja je ove godine ranije započela. Kako vidimo, sama sezona sve nam dulje traje, ali uspijevamo odraditi sve što trebamo kako bi naš grad bio čist, a građani i turisti zadovoljni, kaže Krstičević.

Sindikati, dakle, mogu biti zadovoljni jer velika je ovo stvar za sve zaposlene i one koju žele doći raditi u Čistoću. Naime, kada smo sindikalnog povjerenika Čistoće, Denisa Zekanovića pitali na koji su način uspjeli ishoditi ovo povećanje i kako su radnici reagirali, kazao nam je kako su svi prezadovoljni:

Nadam se da se uprava neće ljutiti jer i sami znaju da je ovo bilo pravedno baš zato što nije u pitanju samo plaća, nego i ljudsko dostojanstvo. A kako smo uspjeli? Za nekoga je ovo ultimatum, a za nekoga realni zahtjevi u situaciji u kakvoj radimo i u kojoj nam ljudi neprestano odlaze. Vođeni upravo brojnim odlascima iz firme i činjenici da smo u predsezoni te da neće imati tko odraditi sezonu, inzistirali smo na ovih 30 posto znajući da je naš zahtjev realan i da ćemo jedino na taj način moći privući zaposlenike. I uspjeli smo samo zato što i uprava zna da je ovo povećanje pravedno, kazao je Zekanović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...