TRIATLON KLUB ZADAR; David Pejdo osvojio treće mjesto na EP u Portugalu!

David Pejdo iz Triatlon kluba Zadar postigao je izuzetan uspjeh osvojivši treće mjesto na Europskom prvenstvu u cross sprint duatlonu za juniore, održanom prošlog utorka u Coimbri, Portugal. David je na ovom natjecanju predstavljao Hrvatsku i dokazao se kao jedan od najperspektivnijih mladih sportaša.

Natjecanje je uključivalo tri segmenta: trčanje od 3.2 km, vožnju bicikla od 11.5 km i završno trčanje od 1.6 km. Prva dionica trčanja obuhvatila je mješovitu stazu od zemlje, asfalta i pločnika s izazovnim usponima i spustovima, prolazeći kroz fantastičan Botanički vrt, povijesnu jezgru Coimbre i park Manuel Braga, završavajući u Parque Verde gdje je bila smještena zona tranzicije. Biciklistička staza bila je mješovita ruta uključujući zemlju, pločnik i asfalt, prolazeći uz obalu rijeke i kroz Nacionalnu šumu Choupal. Završna trkačka dionica od 1.6 km odvijala se unutar parka Manuel Braga i Parque Verde. Zbog kišnog vremena u Coimbri, start utrke je pomaknut. Prvobitno planiran start u 9 sati bio je prekinut nakon kilometar trčanja jer staza nije bila zatvorena, te je ponovno pokrenut u 10 sati po velikom pljusku.

David Pejdo je briljirao u prvoj trkačkoj dionici koju je završio za 13:30 minuta. Na biciklu je bio još bolji, završivši za 23:19 minuta, dok je drugo trčanje završio za 5:32 minuta. Ukupno vrijeme mu je bilo 44:02 minute, čime je osvojio treće mjesto iza Talijana Davida Catalana (41:41) i Belgijanca Yannisa Devolderea (43:42).

Utrka je najprije startala u 9 sati kako je i predviđeno, ali nakon gotovo kilometar trčanja organizatori su prekinuli utrku jer staza nije bila zatvorena. Start je odgođen za sat vremena, te se u 10 sati ponovno krenulo po najvećem pljusku. Talijan i Belgijanac su se odmah odvojili i bili u bijegu cijelu utrku, ja i Lovro Petrlić smo na biciklu uspjeli nadoknaditi zaostatak te smo uhvatili Belgijanca pred trčanje, na kojem sam se uspio odvojiti od Lovre i skoro uhvatio drugo mjesto u završnici. Jako sam zadovoljan svojim rezultatom, izjavio je Pejdo.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...