Tradicionalni oproštaj virskih predškolaca od Dječjeg vrtića Smješko

U Smješku su tužni i sjetni zbog oproštaja, ali i ponosni na još jednu uspješnu i veselu generaciju virskih predškolaca

Renea, Luce, Teo, Loreta, Elija, Matea, Ana, Nora, Bruno, Šimun, Elizabeth, Bruna, Tonina, Adrijana, Rudi, Karlo, Ema, Mia, Marlon, Magdalena i Ivan – imena su virskih mališana, dvadeset i jednog predškolca, koji su se jučer na vrtićkoj svečanosti u društvu svojih roditelja, djedova i baka oprostili od prijateljica i prijatelja, odgajateljica i svih djelatnika Smješka. Jedna se generacija oprašta, a druga nestrpljivo čeka krenuti u Dječji vrtić Smješko.

– Svi se osjećamo pomalo tužno i sjetno, ali i ponosno jer nam još jedna lijepa i uspješna generacija djece odlazi iz vrtića. Uvijek je tako kada dođe dan oproštaja s našim predškolcima – kaže ravnateljica Smješka Maja Lipovac. Ravnateljica Lipovac prije same svečanosti obratila se brojnim roditeljima te u ime Smješka zahvalila Općini Vir na stalnoj podršci, dok su tete Mladenka Begonja, Doris Vučković, Anita Bašić (Bubamare), Ivana Bašić, Sara Šango, Ana Nekić (Leptirići), Romana Budija, Mirjana Radić i Lidija Poljak (Mravići) iz ruku djece dobile cvijeće i poklone. Predškolci su s druge strane dobili diplome, svoje razvojne mape, foto uspomenu s izleta na Vransko jezero i čarobne olovke s kojima će još bolje pisati kada krenu u prvi razred. A prije nego što su na stol stavljene slavljenička torta, pizze, keksi, slatkiši, sokići i kava za one malo starije, virski predškolci pjesmom su se pozdravili od Smješka i izveli ultimativni eurovizijski hit Baby Lasagne „Rim Tim Tagi Dim“.

Kako od jeseni virski mališani kreću u Područnu školu Vir Osnovne škole Privlaka, jučerašnji oproštaj od vrtića bio njihov prvi veliki korak kojeg su odradili s puno smijeha i veselja. Školske klupe i udžbenici vrlo brzo zamijenit će virskim mališanima svakodnevne dogodovštine iz Smješka, ali su dotad uživali i na tradicionalnom izletu. Polovicom svibnja predškolci su sa svojim odgajateljicama bili u Parku prirode Vransko jezero gdje su se provozali vlakićem te učili o pticama na poučnoj stazi i edukativnoj radionici, a potom su još posjetili Biograd na Moru. Bezbrižnu i radosnu oproštajnu proslavu vodile su odgajateljice Smješka i cjelokupno stručno i profesionalno osoblje virskog dječjeg vrtića, a događaju su još prisustvovali načelnik Općine Vir Marino Radović te općinski vijećnik i direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić.

(Kažimir Škrbić)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...