TKO SU KOMENTATORI? Evo kako će HRT pratiti EURO 2024

Hrvatska radiotelevizija predstavila je projekt praćenja ovogodišnjega Europskog nogometnog prvenstva iz Njemačke koje će ekskluzivno prenositi od 14. lipnja do 14. srpnja na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2). Kako se navodi na službenim internetskim stranicama, svi koji neće biti uz radijske ili televizijske prijamnike, koji će prenositi 51 utakmicu, sve oglede i posebne emisije moći će pratiti preko svojih mobilnih uređaja, tableta i računala pomoću multimedijske usluge HRTi.

Na HRTi platformi će biti prijenos svih utakmica prvenstava uživo, ali i dodatni ekskluzivni sadržaji s terena, poput treninga reprezentacije dan prije utakmice, izjava igrača te zabavnih sadržaja vezanih uz Europsko nogometno prvenstvo, piše index.hr.

Voditelj projekta Euro 2024. je Marko Šapit, a on će biti i jedan od trojice komentatora koji će u Njemačku. Preostala dvojica su Stjepan Balog i Luka Petrinec. Na Euro će i tri novinara – Edin Mahmuljin te Boris Jelavić i Andrej Rašljanin (koji prate reprezentaciju), dva snimatelja – Siniša Galar i Jure Ožić Bebek, dva tonca – Saša Antić i Kruno Ljubanović, dva montažera – Robert Petrinec i Saša Petrić, jedan realizator – Krešimir Oštarčević i dva producenta – Stjepan Krsnik i Matteo Čengić, navodi hrt.hr.

“U Zagrebu su četiri komentatora koji će raditi iz kabine Robert Jelečević i Dameo Ramić Kovačić, radijski reporter koji je komentirao već utakmice u Kataru, a pojačanje za ovo prvenstvo su Željko Vela i Andrija Cmrečnjak. Urednici i voditelji studijskih emisija su Viki Ivanović i Ivan Dorian Molnar, koji će se mijenjati na dnevnoj bazi”, dodaje se.

“Sve utakmice ići će u live prijenosu, osim onih u trećem kolu, koje će onda biti dostupne na našoj HRTi platformi jer UEFA ne dozvoljava prebacivanje s jedne na drugu utakmicu ni opciju s dvije utakmice na ekranu. Svakako ništa nećemo preskočiti te će sve biti dostupno našim gledateljima.

Ideja je da, kao i za vrijeme SP-a u Kataru, imamo emisije oko svih utakmica. Samo vrijeme početka ovisit će o tome koliko se utakmica igra u danu. Maksimalan je broj tri, pa su onda termini njihovih početaka 15, 18 i 21, a emisija svakako traje do prelaska u novi dan”, istaknuo je Šapit.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...