BEZ MALIH EKRANA RIVA I MATEJUŠKA Televizori na štekatima: Gdje će Splićani gledati Euro?

Nema televizora na terasama na splitskoj rivi i Matejuški. Tragedija za ljubitelje nogometa, ali za ugostitelje.

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević tvrdi da je to odluka stara dvije godine: “Igrala je već hrvatska reprezentacija, uredno ste vi mogli u Splitu gledat hrvatsku reprezentaciju u ugostiteljskim objektima, jedino taj uski centar, tih 20-30 lokala nisu mogli stavljat televizore.”, prenosi N1. 

Straha nema, dodao je Ivošević, jer u ostatku grada će se na svim terasama moći pratiti Europsko nogometno prvenstvo. Unatoč tome, nogomet je tema i u saborskim klupama.

Ministar Josip Dabro iz Domovinskog pokreta se na pitanje zastupnice Centra, Marijane Puljak o njegovoj diplomi – oglušio. Odgovor je, kako i priliči njegovom obrazovanju, usmjerio na najvažniju sporednu stvar na svijetu:

“Ono što bih vas ja molio da kao saborska zastupnica koja predstavlja građane svoje izborne jedinice da pokušate u što brže vrijeme dogovoriti da građani Splita gledaju reprezentaciju Hrvatske na ovom Euru”, na što mu je zastupnica odgovorila:

“U cijelom Splitu će se gledati utakmice, osim u zaštićenom kulturnom dobru. U uputama konzervatora stoji da televizija ne može biti na otvorenom prostoru u Dioklecijanovoj palači.”

Za razliku od Splita gdje utakmica na Rivi neće biti, Dubrovnik je ugostiteljima odobrio postavljanje televizora u povijesnoj jezgri. Svjesni su, Hrvati vole i pojesti i popiti kad su Vatreni na ekranu.

Ugostitelj iz Dubrovnika, Miho Marinović kaže: “Mislim da je u redu, da stranci ipak mogu pogledati utakmice Europskog prvenstva koje počinje, svi su zainteresirani, to je dobro za turizam i za sve.”

Gospari i njihovi gosti sa splitskom se odlukom ne slažu pa tako Dubrovčanin Krunoslav Đuričić kaže : “Mislim da je to greška prema ugostiteljima jer oni plaćaju sve svoje dadžbine prema državi i nitko ih ne pita imaju li ili ne i kad se dogodi neka takva situacija kao što je Europsko ili Svjetsko prvenstvo ili nekakav takav sportski spektakl mislim da je u redu da i oni malo zarade.”

Riječani također željno iščekuju početak nogometne ludnice.

Zbog subotnje utakmice Vatrenih riječka regata Fiumanka skraćena je za sat vremena, a utakmice Vatrenih, uz ovu subotnju, moći će se pratiti i na Gatu Karoline riječke. Osim na Gatu pratit će se utakmice u Rijeci na Kontu.

U riječkim će se kafićima tražiti mjesto više, a ugostitelji očekuju dobru zaradu.

Tako ugostitelj Dorijan Skoldar kaže da se nada većem broju gostiju: “Svakako se nadamo, kao i tokom prijenosa svih sportskih manifestacija, većem broju posjetitelja u objektima, tako da uz vrhunske rezultate nogometnih utakmica hrvatske reprezentacije, očekujemo i vrhunske rezultate u našim ugostiteljskim objektima vezane uz prihod.”

S njim se slaže i Andrej Briščik: “Jako puno ljudi se okupi, radujemo se istim stvarima, svi se vesele, svi su ili veseli ili tužni, nije stvar samo pive koja teče u potocima nego je i stvar neke atmosfere.”

Sjajna atmosfera očekuje se i na pulskom Forumu gdje će biti postavljen najveći LED ekran do sada.

Organizator pulskog prijenosa Daniel Sponza rekao nam je: “Prenosit ćemo ove prve tri utakmice u skupini tako da vjerujem, na veliko zadovoljstvo svih i naših sugrađana, ali i gostiju u Puli i samih ugostitelja, da će sve proći u najboljem redu.”

Zabrane ne vode nigdje, kaže nam zagrebački ugostitelj Stipe Čurić i ističe kako je njegov lokal za Euro – spreman: “Mislim da će to biti super, gledajući zadnje EP kako je bilo ovdje, bilo je odlično, bilo je puno ljudi. Sad ne znam koliki postotak je to veći promet dnevni, ali sigurno je u visokim brojkama.”

Ujedinjeni su Hrvati u stavu – utakmica na terasi ili u omiljenom “bircu” je pravo ne povlastica.

“Nogomet još jedino ujedinjava ljude u ovoj državi! Kad nestane nogometa, nestat ćemo i mi, eto, to je moje mišljenje, zaključuje Zagrepčanin Mario.

Sve nam uzmite, nogomet i pivo ne dirajte!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...