SVE NEIZVJESNIJE Vučetić: Do odluke Visokog upravnog suda protiv sam prijedloga proračuna

Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća nazvali smo niz aktera vezanih za izglasavanje proračuna, a nakon nezavisnih Adele Frank i Damira Dade Burčula koji su najavili ruku za proračun, za odluku smo pitali i predsjednika Vijeća, nezavisnog Marka Vučetića iz SDP-ove koalicije. No, Vučetić ostaje dosljedan svom stavu te za proračun sutra neće glasovati:

Moja je odluka ostala ista, a to je da sam do odluke Visokog upravnog suda protiv prijedloga proračuna iako je došao na glasanje, a kojeg su podržali HDZ i nezavisni vijećnici Enija Meštrovića, da bi ga gradonačelnik kasnije blokirao. Odgovornost za blokadu proračuna je na gradonačelniku i tek ukoliko dođe odluka Visokog upravnog suda da je proračun nelegalan i da ga treba uskladiti sa zakonom, tada mogu razmisliti o promjeni svoje odluke, a dotad ne, kazao nam je Vučetić, naglašavajući kako je odgovornost za ovakvu situaciju isključivo na gradonačelniku.

Dukić je blokirao grad i moja je teza da je HDZ izglasao proračun, Dukić ga je blokirao te da većina u Gradskom vjeću sada blokira HDZ sve do odluke Visokog upravog suda jer Dukić je ovo mogao izbjeći, za što je imao sve instrumente, kao što i Grad ima sve instrumente za financiranje potreba u kulturi i sportu koje Burčul navodi. Dukić je sve to mogao finanacirati iz nužnih sredstava, ali to ne želi. I zato mi nije u potpunosti jasno zašto vijećnici Burčul i Adela Frank pristaju dati podršku Dukiću zbog stvari koje su njima bitne, a Dukiću nisu. Jer da su Dukiću važne i potrebe u kulturi, socijali i sportu, mogao bi ih financirati iz nužnih sredstava, poručuje čelnik Gradskog vijeća uoči sutrašnje sjednice.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...