SUTRA ISTJEČE ROK Saborski zastupnici iz Zadra predali imovinske kartice

Novi saziv Hrvatskog sabora konstituiran je 16. svibnja, što znači da saborskim zastupnicima sutra istječe rok za predaju imovinskih kartica. Jesu li to učinili ili će neki dobiti sankcije Povjerenstva za odučivanje o sukobu interesa provjerili smo kontaktirajući sve njih.

HDZ-ovi ovi zastupnici Ante Babić i Nikolina Baradić sinoć su nam potvrdili kako su već predali svoje imovinske kartice. Babić kaže kako je svoju karticu samo morao ažurirati s obzirom da ju je već popunjavao kao dogradonačelnik Zadra te mu ova obveza nije uzela puno vremena. Njegova kolegica Nikolina Baradić kazala nam je kako je karticu predala još jučer te da se kod nje ništa nije mijenjalo jer da su joj podaci jednaki onima iz prethodnog mandata.

Nova SDP-ova zastupnica Irena Dragić također kaže kako je svoju podnijela, a kolegica joj Sabina Glasovac jutros nam je odgovorila sljedeće:

– Rok za predaju imovinskih kartica je sutra, tako da ću kao i uvijek do sada ispuniti svoju zakonsku dužnost.

Imovinsku karticu podnio je i Mostov Ivan Matić, a DP-ov Damir Biloglav u specifičnoj je situaciji s obzirom da je u Saboru bio tek nekoliko dana jer je zamrznuo svoj mandat. Zbog objektivnih okolnosti koje nam je danas pojasnio, karticu stoga još nije predao, a evo o čemu se radi:

Imovinsku karticu sam već pripremio, ali čekam iz Sabora podatak o paušalu s obzirom da sam u Saboru bio četiri, pet dana. Od polaganja prisege do glasovanja o mom zahtjevu za stavljanje mandata u mirovanje prošlo je tjedan dana, ali su mi kazali kako imam pravo na određeni novčani iznos, što onda moram navesti i u kartici te sada čekam da mi to iz Sabora jave. Sve drugo sam popunio te planiram danas predati karticu, pojašnjava Biloglav kojega je u Saboru zamijenio njegov kolega Frane Tokić koji je predaju svoje kartice također riješio.

Podsjetimo, iako mu je stranka povjerila prvo mjesto na listi za Sabor, Biloglav svoj mandat zasad neće moći konzumirati, a razlog su pacijenti u njegovoj ordinaciji obiteljske medicine u Zadru kojima nije uspio naći zamjenu s obzirom da mu se izjalovio dogovor s kolegom koji ga je trebao mijenjati.

U međuvremenu sam saznao da mi je otpala kombinacija o zamjeni u ordinaciji. Naime, na toj sam lokaciji preko 20 godina i imam jako puno pacijenata, a svima sam im obećao da ću prije odlaska u Sabor naći kvalitetnu zamjenu. Međutim, naglo je došlo do nekih izmjena i ta mi je opcija otpala te u ovom trenutku ne mogu održati obećanje dato pacijentima. Zato sam odlučio svoj mandat staviti u mirovanje sve dok ne riješim ovo pitanje, pojasnio je Biloglav razloge stavljanja svojega mandata u mirovanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...