STRANI INVESTITORI Edo Pezzi: “Znam što je Australija, njima je ovo lijepi hobi, doći ovdje i baviti se sportom!”

Sportski glas –Edo Pezzi (83), ogorčen je kritikama koje su upućene Luki Modriću od strane pojedinih komentatora. Legenda radijskih prijenosa u razgovoru za Antenu – dotaknuo se i HNK Zadar koji će i dogodine igrati u slabašnom, amaterskom, četvrtom rangu, 3.NL-jug.

Najviše me iziritiralo ponašanje nekih komentatora, a ne želim ih imenovati – koji su se okomili na čovjeka koji je dao hrvatskoj reprezentaciji nešto što nitko nikada više neće. Modrić ima pravo na slab dan, a i godine su tu, ali na takav način se okomiti na njega, kao jednog od glavnih razloga loše igre, to je velika nemoralna sramota! Luka je uvijek davao sebe u potpunosti – od ‘A’ do ‘Ž’, ali je sve ove udarce podnio izvanredno. Ogorčen sam kao čovjek i novinar – jer sam Modrića doživio u pravom smislu riječi. Krivac nije Luka Modrić – nego kolektiv jer nogomet nije tenis – već momčadska igra, o utakmici s Talijanima, koja se igra u ponedjeljak kaže:

– Italija je trenutno ranjena, ali nema neku posebnu kvalitetu koju su imali nekada, a dobivali smo ih kad su bili posebno kvalitetni. Bojim se – da Talijani ne daju više od onoga što mogu, a plašim se naše reprezentacije. Način na koji smo odigrali ove dvije utakmice – ne garantira nam prolaz, ali opet se nadam kao i svi u Hrvatskoj, nije zaboravio spomenuti ni novog trenera Hajduka – Gennara Gattusa:

– Ja sam za hrvatske trenere – koji su u svim sportovima Hrvatskoj donosili medalje jer imaju poseban entuzijazam, žar, znanje i osjećaj za mentalitet. Gattuso je veliko ime – marketinški je Hajduk to vrlo dobro napravio, ali vidjet ćemo heće li Gattuso dočekati duge rukave u Splitu, pitali smo šjor Edu i o HNK Zadar – koji je ispao od Segeste u kvalifikacijama za prolazak u viši treći rang, 2.NL:

– Vidio sam na koji način je Zadar ispao. Ne poznajem dobro situaciju oko zadarskog kluba. Međutim, Zadar dok je bio u Prvoj ligi – nešto je predstavljao jer bi dobio Dinama i Hajduka, a Stanovi su bili puni. Zadar zaslužuje jednog ozbiljnog prvoligaša, a ne ovako, da se ispada u treću, četvrtu ligu, to je ispod svake razine, Pezzi se osvrnuo i na australske investitore u HNK Zadar:

– To sa stranim investitorima je posebna tema. Kad vam dođu neki Kolumbijci ili avanturisti sa strane, koji imaju novac, simpatično im je imati klub – pa investiraju i propadnu. Još klub vrate dvije godine unazad. Hrvatska je sportska država, i ako sami ne izgradimo nešto s našom djecom, našim trenerima i dužnosnicima, koji rade s nevjerojatnim entuzijazmom – a ne samo zbog zarade, u tom slučaju nećemo nikad na zelenu granu. Znam što je Australija u kojoj sam bio tri puta. Njima je ovo lijepi hobi – doći ovdje i baviti se sportom. Slušajte, slali smo im naše trenere kako bi podignuli njihov nogomet. I sad će oni nama doći ovdje soliti pamet. Isto kao Nordijci, kao ovaj Nikoličius o kojem sam puno govorio. To je nonsens i na takav način Hrvatska – u sportu ne smije djelovati, zaključio je Pezzi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...