RASKOPANE CESTE Mrčela (SDP) Dukiću: Tko će biti kriv ako Hitna zakasni na intervenciju?

Na jedan od velikih gradskih problema uzrokovanih radovima na aglomeraciji, na sjednici Gradskog vijeća upozorio je i SDP-ov vijećnik Nino Mrčela.

Moje se pitanje odnosi na nesnosne prometne gužve u našem gradu. Dočekali smo špicu još jedne turističke sezone, prometnice su raskopane, stvaraju se ogromne gužve, što širi negativnu sliku o našem gradu. Riječ je o katastrofalnom planiranju, pokazujete totalnu nebrigu, a o ovome smo na ovom vijeću govorili zadnje tri godine. Stanje je, naravno, najgore na cesti prema Kožinu i Petrčanima, stvaraju se gužve, grad ne funkcionira. Imamo problem s prometom na svakom koraku, uključujući i promet u mirovanju, istaknuo je Mrčela.

Upozorio je kako nepregledne kolone ugrožavaju i hitne službe, osobito Hitnu medicinsku pomoć i vatrogasce, zbog čega je gradonačelnika Branka Dukića upitao:

Smatrate li se odgovornim za kaos koji ste izazvali i tko će biti kriv ako zbog gužve hitna zakasni na intervenciju, pitao je Mrčela.

Odgovorio mu je Dukić, najprije prepričavajući anegdotu s Radio Dalmacije u kojoj je voditeljica jednoj slušateljici rekla: “Pa, ljudi moji, lito je, gužve su”.

Gužve su normalna pojava koja se događa kada živimo od turizma, mnogi od vas žive od njega, a raditi se mora. Aglomeracijj je jedan viši cilj i daj Bože da se taj dio završi što prije. Problema ima i oni se rješavaju, pojasnio je Dukić. Mrčela, međuitm, nije bio zadovoljan odgovorom te je Dukiću poručio da “ovo nema smisla”:

Jeste li uopće pričali s tim investitorima, jeste li razmišljali o alternativnm pravcima i o tome da se izgradi nekakva privremena prometnica na koju bi se preusmjerio promet? Danas je lakše doći do Silbe nego do Kožina, poručio je SDP-ov vijećnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...