RADETA PROZVAO KASAPA Dužni ste javnosti objasniti zašto ste privatnom investitoru prodali 580 kvadrata!

SDP-ov vijećnik Daniel Radeta na današnjoj je sjednici još jednom upozorio na nezakonitu građevinsku dozvole u Ulici Nikole Tesle:

Gradonačelniče, vi ste ti koji branite i štitite interese isključivo investitora. Gdje je tu javni interes prodati 580 kvadrata gradskog zemljišta privatnom investitoru? Koji je tu gradski i nteres, ja ga ne vidim. I ono što je najžalosnije, upravo na toj čestici je bio gradski vrtić. Pa, zar nije Grad na tom svom terenu mogao napraviti gradski vrtić, pitao je Radeta, dotičući se i urbanističkog plana Vitrenjak.

Odgovorio mu je pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap, poručujući “kako mu je žao što Radeta to ne razumije”:

Lako što vi to ne razumijete, ali ne razumiju ni oni koje savjetujem. Vitrenjak je sportska lučica i plan koji je trebao danas biti na dnevnom redu benevolentno ste skinuli, i uređenje sportske lučice Uskok. Tamo žele uređivati šetnicu oko školjere i gatove za sportske vezove i obnoviti upravnu zgradu koja im propada, urediti hangare i skladište za Jedriličarski klub. A vi pričate o zgradama na Vitrenjaku, ne znam da li vas netko krivo informira ili ne, nisam ja zakonodavac da pišem tko ima pravni interes, tko ne, kazao je Kasap, komentirajući i dozvolu kod Bagata.

Sve vam je odgovoreno, ako mislite da vam je nešto još nejasno, dođite, sve ću vam drage volje objasniti, kazao je Kasap, no Radeta nije bio zadovoljan odgovorom te je ponovno izišao za govornicu i Kasapu poručio:

Naravno da izbjegavate dati konkretne odgovore, jednostavno sam vas pitao koji je interes Grada prodati 580 kvadrata i gdje je taj sporazum, gdje je taj kupoprodajni ugovor? Zašto je Grad prodao 580 kvadrata u svom vlasništvu privatnom investitoru? Niste prodali? Evo vam gospodine Kasap izvadak iz zemljišnih knjiga, poručio je Radeta Kasapu i odnio mu izvadak.

Dužni ste javnosti dati odgovor što se je dogodilo s 580 kvadrata, iz kojeg su razloga objedinjeni u česticu koja je nastala tek 3. ožujka 2024. od 1.564 metra kvadratna u Nikole Tesle, zaključio je  čelnik zadarskog SDP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...