PRVACI HRVATSKE! Zadar pomeo Split pred 9500 gledatelja, slijedi slavlje na Narodnom trgu, Jusup: “Bili smo najbolji kad je bilo najteže!”

ZADAR – SPLIT 93:66 (26:18, 23:13,26:16, 18:19).
ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić
Gledatelja: 9500.
5. utakmica finale: FAVBET Premijer liga.
Suci: Tomislav Vovk, Alfred Jovović, Franko Gracin.
ZADAR: Davis (9), Klarica (2), Vujačić, Žganec (10), Mazalin (5), Lakić (18, 6 trica), Mekić (5), Jambrović (2), Drežnjak (9), Grbić, Božić (19, 3 trice), Ramljak (14).
SPLIT: Funderburk (3), Perković (5), Shorter (18), Sullivan (4), Kalajžić (11) Tišma (4), Runjić (7), Klepo, Kučić (9), Vuko (1), Dubravčić, Ljubičić (4).

Košarkaši Zadra peti put su osvojili naslov prvaka Hrvatske – nakon što su pomeli Split u majstorici finala Prvenstva Hrvatske. Dvostruka je ovo kruna momčadi Danijela Jusupa – nakon što su osvojili i Kup Krešimir Ćosić, obranili su i titulu prvaka države. Zadar je tako došao do svog 22. trofeja u klupskoj povijesti.

“Žuti” su se držali samo prvih desetak minuta. U 4. minuti su nakratko i poveli 8:11, ali nakon toga Zadar je dominirao sve do kraja.

Tricama su momci u bijelim majicama izbombardirali gostujući koš. Split jednostavno niije pronalazio rješenja – iako je njihov trener Slaven Rimac pokušao sve, ali u svojim redovima nije imalo raspoloženog pojedinca, osim na trenutke mladog Kučića, i pomalo uspavanog Shortera – koji je bljesnuo u nekoliko navrata. Prva četvrtina završena je vodstvom igrača Danijela Jusupa 26:18.

Lakić je pogodio u drugoj dionici dvije trice u nizu, Božić i Ramljak po jednu – i u 13. minuti već je 34:22. Oduševljeni zadarski navijači pjevali su bez prestanka “Kako je dobro vidjeti te opet..” Na veliki odmor igrači Danijela Jusupa otišli su s prednošću 49:31.

I u nastavku se nastavila rapsodija Zadra – opet su pogađali dalekometne ubačaje – za najveću prednost od +33, 64:31 u 23. minuti. Čekao se samo kraj i konačni rezultat jer Split je već bio u “knock-outu”. Popuno su podbacili u svim segnmentima košarkaške igre…

U posljednjih deset minuta Zadar je ušao s vodstvom 73:47 i na kraju zasluženo slavio s konačanih 93:66. Dvorana je skandirala “šampion, šampion” i “večeras je naša fešta…”

Narodni trg će večeras gorjeti, dočekat će ih navijači Zadra – a slavlje će sigurno trajati do duboko u noć…

Jusup je odmah nakon utakmice na parketu – tek kratko kazao u novinarske mikrofone: “Bili smo najbolji kad je bilo najteže, čestitam igračima i zahvaljujem publici”.

Sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza Jasmin Repeša uručio je nagradu za MVP-a finalne serije Luki Božiću. Zlatne medalje košarkašima uručio je glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Jerko Vranković, prijelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo predao je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Nikola Rukavina.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...