PROBIJENI ROKOVI Zadarska riva još nije gotova, bageri ometaju turiste

Arheološka nalazišta odgodila su završetak radova na rivi, međutim, nitko nije ni slutio da bi se radovi mogli protegnuti na ovoliko dugo vremena. Naime, šetnja kroz rivu otkrila nam je još jako puno posla kojega treba dovršiti te je pitanje kada će ovaj dio grada biti sasvim prohodan za domaće i turiste. Prema prvim najavama riva je trebala biti spremna za sezonu još u svibnju, no onda je došlo do prvog kašnjenja s rokovima, a nedavno i drugog.

No, nitko nije očekivao da bi na rivi moglo biti pronađeno ovakvo vrijedno nalazište usljed uređenja parternog dijela na kojemu su pronađeni čak neki predmeti iz 19. stoljeća. Arheolozi su stoga morali istražiti ostatke kuće iz toga vremena koju je otrio zid dugačak čak 15 metara. Nakon kozerviranja prostora, krenulo se u nastavak radova, a koje su više puta zaustavile i jake kiše.

Naime, riječ je o projektu Lučke uprave Zadar u okviru kojega je trebo biti obnovljen zaobalni dio Liburnske obale, zatim obnova obalnog zida Obale kralja Petra Krešimira IV., ali i dogradnju gata kojeg se trebalo vratiti u dimenzije kakvih je imao u svojoj dugoj povijesti. Mul je sagrađen još za vrijeme Austro-Ugarske i otad je doživio brojna oštećenja usljed udara valova.

 

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...