POTRESI U GRADSKOM VIJEĆU Vučetić: HDZ-u neće pomoći ni ostavka Adele Frank

Buran dan na zadarskoj političkoj sceni komentirao je predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić, koji i ovoga puta otvoreno kaže kako ne vjeruje da će se proračun idućeg tjedna izglasovati:

Prema sadašnjem stanju stvari, u Gradskom vijeću nije se puno toga promijenilo i ne očekujem da će proračun biti usvojen jer HDZ i dalje nema većinu. Ostavka nezavisne vijećnice Adele Frank takva je da je iz stanja nezavisnosti na listi Enija Meštrovića, prema njenim riječima, prešla u nezavisnost izvan liste. Ukoliko se bude držala svojih početnih pozicija, ne bi smjela podržavati HDZ-ove prijedloge, već bi trebala ostati nezavisna. Čak i ukoliko podrži HDZ-ov prijedlog, te ih podrže Burčul i Biloglav, HDZ i dalje nema većinu. Ovo mi je zato vrlo slično situaciji oko Centra za mlade kojega je Dukić danas otvorio kao da otvara novu parkirališnu zonu, odnosno proširuje djelatnost Obale i lučica jer je rekao pod kojim će se uvjetima naplaćivati sat korištenja prostora bez da je formirana javna ustanova, ističe Vučetić.

Smatra kako čak ni odlazak Adele Frank iz Nezavisne liste Enija Meštrovića neće pomoći HDZ-u da uspostavi većinu u Gradskom vijeću:

– U idealnoj situaciji za HDZ, oni imaju 13 vijećnika, a svi ostali 14, stoga ne vidim nikakvih velikih promjena, osim brojčane oscilacije, pa čak ni kvalitativne, poručuje Vučetić uoči sjednice Gradskog vijeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...