POTPORA OSOBAMA S INVALIDITETOM NA TRGU PETRA ZORANIĆA: 3×3 i čista 5-ica svima! Predstavljena vještina igranja košarke u kolicima…

Tri na tri…

Danas se u svrhu osvješćivanja problematike osoba s invaliditetom, u okviru obilježavanja aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svijesti o pravima i potrebama osoba s invaliditetom, i promicanje njihove inkluzije u društvu, u organizaciji Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije, u suradnji s Košarkaškim klubom osoba s invaliditetom Zadar,  Turističkom zajednicom grada Zadra i Sunset Sports Media Festivalom, priredila utakmica 3×3 s početkom u 16 sati na Trgu Petra Zoranića.

U petak ujutro održao se i okrugli stol na temu „Problematika osoba s invaliditetom u turizmu“, a jedna od ključnih poruka događanja je inicijativa za realizacijom otvorene rute kojom će osobe s invaliditetom moći obići cijeli zadarski Poluotok. Dovršetkom kapitalnih projekata Grada Zadra, poput uređenja Bedema zadarskih pobuna (Muraj) i preuređenja Obale kralja Petra Krešimira IV (popularne zadarske Rive), otvorit će se cjelovit prostor za neometan kružni obilazak Poluotoka. No, kako bi ruta bila potpuno cjelovita, preostaje urediti još i jedinu preostalu neprohodnu točku kraj Kopnenih vrata (Foša).

Program i vještinu igranja košarke u kolicima podržala su i dva bivša profesionalna košarkaša: Damjan Rudež, direktor Sunset Sports Media Festivala, Tonči Jerak, predsjednik Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru te istaknuti igrač novog hrvatskog prvaka KK Zadra Krševan Klarica.

Više fotki s košarkaške utakmice u foto galeriji Linde Vidović, odmah ispod našeg teksta… (PL)

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...