PONOS ZADRA Obilježavanje 33. obljetnice 112. brigade HV

Polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulim  pripadnicima 112. brigade HV i svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život za Domovinu, u petak 28. lipnja, počinje obilježavanje  značajnog događaja za Zadar i Zadarsku županiju, a to je 33. godišnjica osnivanja 112. brigade Zbora narodne garde, poslije Hrvatske vojske.

Pukovnik Marko Čulina, prvi ratni zapovjednik i predsjednik Udruge  dragovoljaca i branitelja 112. brigade, podsjeća kako je od početka neprijateljske agresije do oslobođenja Hrvatske 112. brigada, najstarija zadarska brigada, koju nazivaju i Ponos Zadra, od svojih početaka u Crvenoj Luci, narasla u dobro opremljenu i osposobljenu jedinicu koja je branila područje cjelokupne današnje Zadarske županije. Iz njenih redova stvorene su gotovo sve postrojbe Zadarskog sektora.

Obilježavanje obljetnice  28. lipnja 2024. započinje u 9 sati na Gradskom groblju u Zadru, a u 10 sati služit će se sveta misa u Sveučilišnoj kapeli crkve sv. Dimitrija.

Sveučilište u Zadru domaćin je i izložbe “Dokumenti i fotografije 112. brigade” koju će u dvorani Odjela za povijest otvoriti rektor Sveučilišta u Zadru, dr. sci. Josip Faričić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...